-
Przerabiałem temat pompy wspomagania dość hm... dogłębnie. Wymiana łożyska jest w 99,9% niemożliwa ponieważ pęka obudowa :( Nowa pompa np delphi to koszt ok 600-700zł. Zamienniki ZF są ale ich jakość pozostawia wiele do życzenia, u mnie po 30tyś była do wymiany. Lepiej kup za 100/150zł używaną i przy okazji pasek nowy
-
Z jakiego Fiata pasuje pompa??
Niestety nie mam swoje pompy na wierzchu więc nie wiem jak dokładnie wygląda ale na pierwszy rzut oka podejdzie
Brava Bravo, Siena
Przerabiał ktoś temat??
-
Ja to otwieralem,nic tam nie peka.tyle ze bez oleju moze dojsc do przytarcia panewki i lopatek.Wazna sprawa to panewka i uszczelniacz ktory z reguly zaczyna przepuszczac i pompa zasysa lewe powietrze czego skutkiem jest glosna praca i wyciek oleju.Problem w tym ze simmering jest ciezko dostepny bo jest nietypowy rozmiar wiec jedynie mozna przetoczyc gniazdo na troche inny wymiar i wtedy juz sie dobierze jakis tyle ze musi miec oznaczenie HIGH TEMP.Gorzej z panewka ale jakis dobry w te klocki mechanik przemyslowy powinien cos wymyslic.Tyle ze caly ten sposob jest dosc czaso i kaso chlonny i moze sie okazac nie skuteczny jesli cos pojdzie nie tak.
http://www.vwgolf.pl/porady/regenera...-na-bazie-mk3/
nasza pompa wyglada identycznie wewnatrz