-
Ja bym zrobił tak:
Wykasować błędy, odpiąć te czujniki i sprawdzić. Jak błędy się pojawią to odepnij ECU i pomierz miernikiem czy nie masz zwarć na wiązkach(wtyczkach) od tych czujników ale to tak dla pewności bo pewnie nie będzie. Jeżeli nie będzie to szukaj albo ECU i kogoś kto Ci zdejmie immo albo wyczyści sterownik tak żeby po zapięciu do Ciebie ECU nauczył się Twojego immo. Albo magika który naprawia kompy.
-
jak odepnie te czujniki, to błędy z nich się naczytają, moze będą inne typy błędów
po skasowaniu wyjdzie, jeśli będzie możliwe, wyjdzie co jest nie tak
-
Patrzyłeś jakie Koledze błędy wyskoczyły? Ewidentnie albo jakaś zwara w ECU i dlatego widzi takie parametry albo zwarcie we wiązce co jest wg. mnie w tym przypadku raczej wykluczone. Jak by było tak jak piszesz to wymiana czujników i auto żyje a stawiam browar, że wymiana czujników tu nie pomoże ;]
-
dlatego tak napisałem
jakoś nie wierzę za bardzo, że sterownik ocalał i jest teraz kwestia czegoś innego
zwarcia nigdzie nie było, jedynie skok napięcia przy wypinaniu mufy sterownika, więc wiązka i czujniki raczej są w porządku
ciekawe, że w ogóle są jakieś błędy i komunikuje się ze sterownikiem :)
-
- naprawa tego sterownika jest problematyczna.
- poprzez takie działanie są uszkodzone układy wejściowe te od wszystkich czujników.
- linia K działa ponieważ ona nie jest w torze układów wejscia.
- naprawiałem kiedyś ECu z numerem 0 261 203 671, po wymianie 3 układów, podłączenie pod napięcie uszkodziły się następne 4 układy.
- daliśmy sobie z naprawą spokój.
- wtedy poratowała nas firma Ko-CAR, teraz jak słyszałem strasznie zdzierają z ludzi.
- a daj menu informacyjne tego sterownika.
-
Czyli dobrze myślę, że taniej jest kupić inny i przeprogramować/usunąć immo niż naprawiać ten...
-
Oczywiście że lepiej kupić inny i przeprogramować lub też cały komplet z wkładkami, stacyjką itd., wcale tak dużo roboty nie ma, a części z anglików całkiem przystępne są.
-
Spróbuję jeszcze ściągnąć to menu .......ale bubu ma rację i pewnie sterownik szlak trafił.
Zobaczcie czy coś takiego będzie pasowało ........ cena dobra i może bym mojego spiderka odpalił ....bo zapowiadają słońce .......
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-2-0...698721126.html