-
ja dałem za obecnego jtd 7300 pln ku mojemu zdziwieniu sprzedajacy przyznał sie ze zrobie zawias bo jest skonczony i bede smigał bez problemu,miał racje po powrocie do domu z wawy gdzie ja zakupiłem kompletny zawias kosztował mnie 560pln do przodu plus klocki i tarcze ponad 300pln, rozrzad i turbo oraz rozrusznik i sprzegło byly robione na co sprzedajacy dał faktury naprawy i teraz wymiana oleju filtry rejestracja oc i mam super belle za ponad 10000pln http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...d_tomrk_r.html i wiem co mam dobre a czego mogę sie spodziewać. możesz zrobic jak ja albo kupić igiełke za 15000pln a potem sie dopiero okaze że ....... pozdrawiam
-
JTD powiem tak Fiat był prekursorem common rail i go wprowadził do swoich aut co za tym idzie ten układ jest dopracowany i trwały np. moja u mnie w domu jest egzemplarz 105 konny , ale ma moment 250 Nm i sprawuje się super , potencjalne naprawy czy bieżące koszty utrzymania wcale nie muszą oznaczać rwania włosów z głowy czy prezentować takiego obrazu jaki prezentują stereotypy ja bym kupił taką za 12 i te 3 przeznaczył na wymianę rozrządu oleju serwisu klimatyzacji i zakupu przyzwoitych opon lub jakiś lepszych ( indywidualne podejście jakie są jakie , dla kogo ..) , druga opcja wydaj całe 15 i zaufaj sprzedającemu , ale pamiętaj nie ma aut '' że tankujesz i lejesz '' nie można też rozpaczać , że poszła uszczelka pod głowicą , czy stuka coś to jest wpisane w życie zmotoryzowanych także głowa do góry i odwagi powodzenia w szukaniu...tak apropo moja pochodzi z http://www.autosammy.be/nl/
-
Dziękówa chłopaki, jestem dopiero na etapie poszukiwan , patrze i patrze w tym momencie jestem w holandii i prawe mówiąc ceny mnie szokują.Dopiero teraz zdaje sobie faktycznie sprawę, jakie to muszą być te niektóre igiełki oferowane przez handlarzy.... No ale głowa do góry i w droge dalej szukać:cool:
-
ja sprzedalem swoja tydz temu za 14 tys grudzien 2002 bardzo zadbana i dopinwestrowana . Klient zadowolony ja natomiast kupilem od znajomego paska w TDI za 10 000 i tez jestem zadowolony :)
-
Ja mam moją JTD 1.9 105kucy od września 2010, jestem bardzo z niej zadowolony, koszta jakie włożyłem to rozrząd ok 350zl wymiana 200zł a nie jak w ASO 900zł ;D, tarcze klocki oleje filtry całość zamknęła się ok 1100zł. Na chwilę obecna czeka mnie zawieszenie przednie,tarcze i klocki ale to kolej rzeczy w każdym aucie. Silnik ma przejechane 205tyś. i na chwilę obecną pracuje jak należy zero dymka z rana czy kiedykolwiek. Naprawdę z ręką na sercu polecam samochodzik, jazda to sama rozkosz :) tak wyglądała po zakupie http://www.forum.alfaholicy.org/album.php?albumid=708
-
kupiłem Funię 2 miesiące temu. za 10tys. 3tys już włożyłem, jeszcze 1tys i będzie idealna. calutkie zawieszenie zrobiłem, włącznie z amorkami, ze wszystkim. a przyjemność z jazdy...nie wiem czy da się ją porównać do innego auta. wcześniej miałem 3 ople vectry i myślałem że to są wygodne auta. miałem też jedną honde prelude IV gen która zwracała na siebie uwagę...ale nie w taki sposób jak AR. polecam
-
Z wygodą jazdy to jest na bakier w alfie :P:P:P za to nadrabiają mocno dynamiką i pewnością prowadzenia, mówiąc o tych mocniejszych motorach.
To generalnie już sporaśno włożyłeś maciekm88 biorąc pod uwagę że cena nie była okazyjna jaką zapłaciłeś.Jednakże mówiąc o vectrach kuzyn właśnie sprzedał AR 156 98r 2.4jtd bo miał dosyć usterek itd a jest mechanikiem i kupił vectre kombi 99r.silnik DTI 1.9 ,ponoć mega zadowolony jest ,jednak fakt że nie ma dynamiki jak w alfie miał.Każdy chwali swoje :P:P:P.Alfa ma to do siebie że nie lubi dziur:P:P:P no ale niestety coś za coś wygląd urok dynamika kosztem komfortu i wydatków na zawieszkę :D
-
Na dziury to jest land rover a nie żadna inna osobówka. Zakładając do alfy porządne zawieszenie też nie ma problemu. A i nie mów że alfa nie ma komfortu jazdy, no bez przesady.