a uszczelniacze na zaworach ??
Printable View
a uszczelniacze na zaworach ??
Szkoda, ale taka ilość oleju nie pójdzie przez głowice (uszczelniacze) to jest już masakryczne zużycie oleju przez blok (tak jak umie)
Lepiej nie będzie, remont kapitalny (chyba że ceramirez pomoże?) :)
Głowica na pewno:uszczelniacze,prowadnice
Blok:pierścienie,w jakim stanie jest blok (szlifierz się wypowie) jak kiepsko to wał pierwszy szlif, blok tulejowanie lub tłok nadwymiar + szlif cylindra.
Powodzienia.
Rozbierz dolot, jak będzie dość dużo oleju to dół do remontu.
U ciebie to w ogóle jest masakra z kompresją.
Moja jak paliła 0.7L oleju na 100km miała kompresję po 14.5 na każdy cylinder........(olej uszczelniał)
koszt rwmontu kapitalnego samej głowicy to chorendalne pieniądze...
Bynajmniej ja w lutym takowy robiłem w gliwicach i poloka i 3 tys nie moje ;/ więc pomyśl kolego czy warto remontować wszystko jak możliwe, że w czym innym tkwi przyczyna...
no ale w czym ?? o to jest pytanie :(
nic Ci nie stuka w silniku? Żadnych niepokojących odgłosów?
to ja się podepnę mi też bierze olej ile będzie kosztował mniej więcej remont dołu a jak bym tylko pierścienie chciał wymienić i zrobić szlif cylindrów to tłoki też muszę wymienić ?
ja u siebie też tak szukałem, remontowałem, szlifowałem, dobierałem panewki, osiowałem blok, mase jeszcze innych rzeczy i do niczego dobrego to nie doprowadzilo. Pojezdziłem troche i byłem zmuszony wymienić silnik, po rozkreceniu starego okazało sie ze tłok stukał, nie opłacało sie juz wiecej pakować w niego.
Tylko dobrze przeprowadzony remont generalny silnika daje gwarancję zadowolenia. Albo trzeba zrobić raz a dobrze albo będą Was spotykały takie przyjemności jak kolegę powyżej. A na pytanie co trzeba zrobić w silniku i ile to będzie kosztowało, nikt kto ma choćby blade pojęcie o silnkach nie odpowie, bez rozebrania i pomierzenia stopnia zużycia poszczególnych części.
macie racje tylko ja chcę wiedzieć tylko ile kosztuje szlif cylindrów + wymiana pierścieni tyko tyle