jak ma najechane 167tys to pewnie przeplywka. sonda tez juz moze odmawiac posluszenstwa. moze sprubuj przejechac sie na odpietej przeplywce.
Printable View
jak ma najechane 167tys to pewnie przeplywka. sonda tez juz moze odmawiac posluszenstwa. moze sprubuj przejechac sie na odpietej przeplywce.
z odpalaniem nie ma żadnego problemu na zimnym silniku jest troche słabszy, po wymianie świec nic nie szarpie czasami jak sie go szybciej przegazuje jest taka sekunda zachwiania i jak mocniej wejdzie na obroty wtedy lekko zakopci i przede wszystkim wzrosło spalanie, jeszcze jedno są dni że tak jak by wszystko grało na 100% a czasami jak bym jechał z pięcioma osobami tak powoli się zbiera
Bardziej mi to wygląda na sondę niż przepływkę... zawsze możesz wymienić to i to :D A tak poważnie, bez komputera i sprawdzenia parametrów pracy jednego i drugiego nic nie wskóramy :(
FIAT ECUSCAN może być? czego wykresy będą najistotniejsze i robić je na biegu jałowym czy podczas jazdy? a tak na marginesie dzięki za próbę pomocy.
Tak może być, wykres przepływki z jałowego do odcięcia (powoli wcniskaj pedał) oraz parametry pracy sondy+TRA i FRA. Zrób zrzuty ekranu i wstaw na forum. Wszystko rób oczywiście na rozgrzanym silniku
- tutaj masz coś opisane ale baza to program AlfaDiag.
--
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...tacyjnych.html
--
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...o_wymiany.html
--
Załącznik 32003Załącznik 32004Załącznik 32005Załącznik 32006 zrobiłem jak mogłem ja z tego nic nie rozumie aha przy odcięciu tzn, u mnie odcięcie polega na zatrzymaniu się wskazówki na początku czerwonego pola z wydechy leci gesty jasny dym:(
- przepływ wynosi 130 kg/h z wykresu, wartość dość niska jak na silnik 147 TS 2.0.
- test ma być robiony dynamicznie, gaz do podłogi.
- przecież i tak dynamike serwuje nam ECU a nie cięgno mechaniczne gazu.
- anemiczne dodanie gazu może skutkować takimi wynikami, efekt ten może być także spowodowany złym stanem technicznym oprzyrządowania, czujników tego silnika.
- brak charakterystycznego odcięcia też mam w swojej 147 TS 1.6.
- odczytany zakres odcięcia to 6.500 w moim silniku.
Przepływ powietrza za mały. Jak ja robilem do odciecia to ponad 400 mialem ale silnik 1.6
robiłem powoli bo tak mnie poinstruowano , zrobię dynamiczniej.