W TS jest gorzej i trzeba ściągać rozrząd - czujniki oczywiście, że są różne i należy kupować pod siebie. Nie wiem jak jest w 8v ale podejrzewam, że bardzo podobnie
W TS jest gorzej i trzeba ściągać rozrząd - czujniki oczywiście, że są różne i należy kupować pod siebie. Nie wiem jak jest w 8v ale podejrzewam, że bardzo podobnie
Rozrząd trzeba sciągać do czujnika połozenia WAŁKA anie WAŁU!!!!!
bonzaj a czemu mowisz ze sie bede wkurzal przy wymianie? :D Rozmawialem jeszcze z mechanikiem i tez powiedzial ze to najprawdopodobniej czujnik WAŁU. Nie wyklucza tez tego drugiego, ale duzo bardziej prawdopodobny jest ten pierwszy. Bede sie wiec dzisiaj meczyl aby jakos do tego dojsc "z gory", postaram sie wypiac, ew wpiac jeszcze raz (moze cos zle stykalo), moze po obejrzeniu stwierdze jakas wade... jezeli nie - po prostu jutro pojade po nowy czujnik i bede sie meczyl dalej.
Ja miałem co chwile błąd czujnika położenia wału i przynajmniej raz w tygodniu mi auto zgasło przez niego... same kłopoty jak go nie wymienisz (mój na oko wyglądał dobrze) jak go się wyjęło i wsadziło to było też ok a w drodze żył własnym życiem i pokazywał pazura:P... na końcu się wpieprzyłem i w ryja mu i nowego (koszt ok 100 zl) na jego miejsce. Do dzisiaj (6 miesięcy) ani śladu po starym błędzie ;).
Fatalne dojście ,mnie bledów nie wywalał a był uszkodzony, na ciepłym silniku nie zapalał
Bylem i generalnie nie widzialem nic, nie wyczulem nic co mogloby to przypominac ten czujnik... Nie mam dostepu na kanal wiec probowalem z gory. Ani z lewej, ani z prawej strony silnika nic takiego nie widzialem. Jestes w stanie w jakikolwiek sposob mi pomoc? Jakiekolwiek zdjecie czy jakkolwiek zilustrowac gdzie tego szukac?
zastanawiam sie nad aso, ale jak mysle o kosztach to az glowa boli:
Laweta 150zł, diagnoza 70zł, czujnik 160zł + 150zł robocizna :O
zDJĘCIA NIE ZROBIE BO NIE MA JAK CAŁA PRACA NA MACANEGO JA DO NIEGO doszedłem po kablu, prawdopodobnie czarny o średnicy 2-3 mm, dokładniej opisze jak w dzień oglądnę ale generalnie z tyłu pod rozrusznikiem kabel kończy się wtyczka która trudno rozpiąc ma zatrzask.wszystko między sciana grodziową a wgłebieniem pod rozrusznikiem
no to ja szukalem z prawej... bede wdzieczy za ten opis... bardzo wdzieczny. Masz 1.9jtd 8v tak?
no to troche z tematu zbaczasz... wrocmy do czujnika walu!