Najłatwiej poznać zimą . Nawet nie trzeba ostrzej brać zakrętów .
Printable View
Najłatwiej poznać zimą . Nawet nie trzeba ostrzej brać zakrętów .
Przecież po przekręceniu kluczyka odpala się test wszystkich kontrolek na zegarach.
VDC też ma swoją kontrolkę której zdjęcie znajdziesz w instrukcji obsługi które są podwieszone w tym dziale.
Jak przekręcisz kluczyk i na zegarze widzisz kontrolkę VCD no to masz ten system.
No i oczywiście VDC było opcją w 156 od liftingu wnętrza czyli od 2002r.
Taki mam opis w swojej.
Dariusz156 - własnie o ta kontrolke tego systemu mi chodziło. Mignie przy odpalaniu samochodu i jak wszystko ok. to gaśnie jak wszystkie inne.
Jak to najłatwiej poznac zimą? Udzielcie odpowiedzi, ponieważ wczesniej miałem 156 bez tego ustrojstwa, a aktualna 156 to posiada. Podszkolcie mnie:)
Jak załączy Ci się VDC w trakcie jazdy to miga kontrolka i elektronika ratuje Cię z opresji...
Wybrałem sie dzis w ramach testów na takie zadupie gdzie auta mało kiedy jeżdzą i udało mi sie zmusic esp do interwencji. 40km/h na godzina, drugi bieg, nagle ostre zawrócenie autem o 180st. i kontrolka zaczyna mrugac oraz czuc tak jakby hamowanie poszczególnych kół:) tylko, czy to ratuje z opresji, gdy to było zamierzone? Raczej mi to przeszkodziło w zrobieniu tego jak chciałem:) hihih
No bo TO ONO czyli VDC ma cię wyprowadzić na "prostą" lub utrzymać w torze zakrętu.
Stąd uczucie przeszkadzania.
Jak chcesz pojeździć bokiem lub pokręcić bączki to trzeba to ustrojstwo wyłączyć.
A powiedz mi jak VDC chcesz wyłączyć?
Majster to nie ESP udało Ci się uaktywnić tylko VDC. ESP jest odpowiedzialne za hamowanie kół przednich podczas utraty przyczepności przy dodawaniu gazu. I tą funkcję masz wyłaczalną. Możesz ją wyłączyć w przeciwieństwie do kontroli trakcji.
ESP = VDC
A system który opisujesz w poście powyżej to ASR