-
ja mam obie przelozone i nic mi nie przeszkadaja
-
dzis przyszły wahacze, jutro zakładam i przełożę sruby i stwierdze organoleptycznie czy moga byc , tylko ze nie mam kanału a bez niego ,sam nie wiem
-
Do górnych wahaczy kanał nie jest potrzebny. Ja też robiłem bez kanału i nie było problemów. Znacznie gorzej wymienić tuleje stabilizatora bez kanału, na szczęście jakoś się udało, ale do przyjemności tego nie zaliczam.
-
ja bym się nie bawił w obcinanie śruby, 10 minut i masz kolumnę z wahaczem na wierzchu - to tylko jak mnie pamięć nie myli 8 śrub do rozkręcenia - a zrobisz to porządnie i nie nagimnastykujesz się. Ale każdy robi jak mu "wygodniej" .... ;)
-
Rozkrecanie zawiasu w 156 to banal bez kanalu... popusc wszystkie sruby od amora i mocowania (4szt) pod maska, odkrec lacznik stabilizatora, mocowanie amora do wahacza i srube ktora trzyma amor w nim, odkrec sworzen gornego wahacza i juz 90% roboty zrobione, wyciagasz amor z mocowania i jego sruby z gory i wychodzi i zostaje Ci tylko mocowanie z gornym wahaczem.
-
wahacze wymienione z tymi 10 min to lekkie przegiecie ,sruby zostały po staremu mi zajeło to 2 godz z jazda testowa i sprzataniem po sobie ale jazda jest warta tego
-
To w końcu jak się ma założona odwrotnie śrubę górnego wahacza to trzeba przy ponownym demontażu ściągać plastikowe nadkole. Czy jakoś da się wymanewrować śrubą.
-
Nadkole trzeba ściągać, ale nie musisz wyjmować kolumny.
-
Nie będę zakładał nowego tematu. Czy śruby od nadkola należy szukać tylko od środka czy też gdzieś pod maską. Chyba to szybka robota?. Pytam bo kolega kiedyś założył mi odwrotnie tą śrubę, a mam do wymiany wahacz znowu.
Jeśli chodzi o temat odwracania tej śruby to moja ok 100 tyś przejechała z takim patentem i nic nie obcierało, nie zahaczyło itp.
-
Tylko od nadkola. Jak potrzebujesz pomocy to daj znać na priv.