-
Potwierdzam diagnozę kolegi. I radzę sie za to zabrać czym prędzej bo na rozrusznik idzie duży prąd który w przypadku jego niedomagania nie ma gdzie go " spożytkować" i przepalają sie przewody masy. U mnie pomogła wymiana tulejek i szczotek - koszt lekko śmieszny :) ale robiłem sam najpierw wszystko rozebrałem a później pojechałem z łożyskami i szczotkami do sklepu gdzie regenerują i gościu mi dobrał odpowiadanie części. ( warto teź żeby gostek go przemierzył czy już w ogóle rozrusznik nie kończy żywota)
-
Tak sie sklada ze mam drugi rozrusznik,mam nadzieje ze jest ok,jutro sprobuje go wymienic i zobaczymy!
-
cześć. mam nadzieję, że przed założeniem zapasowego rozrusznika przejrzysz go co? daj znać co z tego wyszło. trochę daleko mieszkasz żeby podjechać i popatrzyć co i jak się u Ciebie ma i czasu niezbyt wiele...
-
Dzieki Wielkie:)!A tak wogle to czy latwo jest wymienic rozrusznik,jak sie do tego zabrac?
-
U mnie w 166 sprawa wygląda prosto. Stajesz przy prawym błotniku tak żebyś widział szczelinę miedzy silnikiem a przegordą i go tam ładnie widać. Od góry sa dwie śruby a jedna od spodu ( 14 chyba) którą trzeba wymacać bo dla jednej śruby na kanał smigać to szkoda czasu. Oczywiście odkręcasz jeszcze 2 przewody z automatu i to tyle :) 10 min roboty :)
-
Dzisiaj rano oddalem auto do mechanika,wedlug niego winna jest pompa paliwowa lub wtryskowa!Sprawdzil cisnienie i jest za niskie,tak stwierdzil!Jutro bede wiedzial czy to pompa paliwowa czy wtryskowa,mam nadzieje ze to ta pierwsza bo koszt naprawy jest duzo mniejszy-tak mi sie wydaje!Zastanawia mnie tylko czy jezeli jest problem z cisnieniem paliwa to czy czasami nie powinno wywalic jakiegos bledu na kompie?A tak orientacyjnie jaki moze byc koszt regeneracji pompy wtryskowej?
-
Jak robiłem w Clio to płaciłem 600zł ale to teżzalezy co w niej poszło jak tylko uszczelniacze to nie bedzie duży koszt a jak juz poszły części mechaniczne jak łożyska ślimaki itd to możesz dobić do 1200zł
-
Okazalo sie naszczescie ze obie pompy sa ok,teraz podejzenie padlo na lejacy wtryskiwacz wiec wtryskiwacze pojechaly do sprawdzenia,w poniedzialek bede wiedzial czy sa ok!
-
A wiec Koledzy...!Od ponad tygodnia jestem bez auta,caly czas stoi u mechanika!Dzisiaj dowiedzialem sie ze problemem okazalo sie paliwo,bylo jakies zasyfione,w baku mechanik znalazl pelno syfu a tankowalem zawsze od kiedy mam auto tylko i wylacznie Verve 98 i to w 90 procentach na jednej tej samej stacji Orlen-masakra!Niestety pompa dostala po dupie i musialem dac 500zl. za regeneracje,uszkodzeniu ulegl tez jeden wtryskiwacz ale moze uda sie go uratowac!W poniedzialek bede mial autko i mam nadzieje ze wszystko bedzie hulac jak wczesniej tylko gdzie teraz tankowac?Zawsze myslalem ze tankujac drozsze paliwo omina mnie takie problemy a jednak...!
-
PODOBNO ! vpower z Shella nie jest u nas rozrabiany tylko sprowadzany z zagranicy juz rozrobiony z dodatkami itd. Wszystkie stacje w polsce i tak biora ropę od jednego dostawcy tylko później według siebie dodają ulepszaczy itd. Jeśli chodzi o fakty to w zeszłym roku gdy były mrozy po -23 stopnie ja jako jeden z nielicznych odjeżdżałem po nocce o 06:15 rano z parkinu bez problemów. Ile w tym zasługi paliwa nie wiem ale i tak cały czas tankuję shella v power
a tak jeszcze z ciekawostek to wcześniej miałem clio DCI i zajechałem pompę i wtryski dwa razy na paliwie z BP oczywiście ultimate i gościu co to robił powiedział że jeździłem na strasznie zasiarczonym paliwie