-
Witam
Ja nie miałem koła zapasowego ale zakupiłem i sie mieści rozmiar 235 i felga 18 cali tylko zewnetrzna strona do góry bo na dnie tej wnęki jest uchwyt do przykrecania i nie chce wyciągac dekielka a ten uchwyt własnie tam powinien wejśc a na wysokość to jakiś centymetr wykładzina odstaje ale 215 powinno wejśc bez problemu.
pozdrawiam
-
Witam,
czy wkład wewnętrzny z koła zapasowego ze 156, będzie pasował do 159, sprawdzał może ktoś?
Chyba że ktoś ma do sprzedania do 159 to proszę o kontakt.
-
Ostatnio zakupiłem wkład z kołem dojazdowym do mojej belli na alledrogo. Auto z salonu wyjechało mając na wyposażeniu niezawodny fix który nie działał :) Wszystko jest ok tylko bolec którym przykręca się koło + wkład z narzędziami jak na moje oko jest tak 1,5 cm za krótki i nie jestem w stanie dostać do gwintu. Koło się nie tłucze więc może być nie przykręcone ale jakoś mi to nie daje spokoju :) sprzedawca mówił mi że wkład w całości pochodzi z 159ki. Jak to u Was wygląda ?
-
W 159 koło przykręcasz a potem wkładasz do niego styropianowy wsad z duperelami. Jeżeli kupiłeś wkład plastikowy to jest on ze wcześniejszych modeli.
-
5 załącznik(i)
Ponawiam pytanie o montaż koła zapasowego. Nie wiem czy mój zestaw jest kompletny i oryginalny. Poniżej parę zdjęć obrazujących mój problem. Na pierwszym zdjęciu wygląda wszystko ok ale bolec nie sięga do gwintu :( na zdjęciu dwa, trzy i cztery jest bolec i jakiś plastik (nie wiem do czego) ale tak jak CodeMaker pisał nie jestem w stanie przykręcić koła tym bolcem gdyż jest za długi. Możliwe jest dokręcenie przy pomocy tego plastikowego elementu (foto3) ale przy takim ułożeniu styropian nie wchodzi. Na ostatnim zdjęciu obróciłem koło i dokręciłem ale przy takim ułożeniu również styropian nie wchodzi ... Wiem że to pierdoła ale jak będzie miał ktoś chwile zobaczyć jak to jest u niego .... z góry dzięki
Załącznik 92312Załącznik 92313Załącznik 92314Załącznik 92315Załącznik 92316
-
kolego a nie kupiles czasami tego do kola dojazdowego albo na odwrot??Moze jest jakas roznica pomiedzy dojazdowka,a pelnowymiarowym kolem??Ty widze masz chyba dojazdowke
-
tak, ja kupiłem koło dojazdowe + wkład w zestawie do 159 :) przynajmniej tak sprzedawca mnie zapewniał. Jak się nic nie wymyśli to zrobię taki bolec o 2 cm dłuższy i będzie po problemie ale tak myślę, że może ja gdzieś błąd robię przy wkładaniu :)
-
a kto mi powie jakie rozmiary na zapas podchodzą,wszystko jedno co,z jakiego auta , bo z tego co sie doczytałem to ponoć et od 32 do 41 -ale w jakim rozmiarze koła? bo znowu 15 ponoć z przodu ocierają , potrzebuje zapas byle jaki żeby tylko pasował, ale nie chce na niego 300zł wydawać, czy z opla podejdzie? np 15 z omegi et 33?
-
Najtaniej -kup stalówkę 16" 5x110 (15" jest za mała) np. od Opla. Ja teraz na zapas zamiast oryg. dojazdówki wrzuciłem "zimówkę" 16" 205/55, weszła we wnękę jak trzeba.
-
no tak ,tylko jakiego et szukać? bo oplowskie mają rozbieżność straszną