nie wiem czy sie rozumiemy ale na przedzie mam sruby czyli nakretka dokreca kolo a z tylu szpilka, jutro w dzien zrobie zdjecia ;)
Printable View
Po prostu komuś się nie chciało gwintować i wbił szpilki;) Zobacz tylko czy stożki z tych "nowych" śrub/nakrętek pasują do alusów, a jeśli nie to po prostu dokup:) Żaden problem tylko "patent" japończykow, forda,amerykanców i polaków, którym się najwidoczniej nie chce gwintować:D.
nie bardzo kumam aczkolwiek zamieszczam obiecane zdjęcia: koło przód (ufajdane bo zima, kałuże, błoto :P) Załącznik 43887 i koło tył Załącznik 43888. widać różnicę i teraz na tym przykładzie pytam czy to da radę czy jakaś przeróbka potrzebna :) pytam bo się nie znam a chciałbym wiedzieć :)
Rozumieć, ale jak śruba to nie nakrętka:) Nakrętka tam gdzie szpilka, czyli z tyłu.
Do alusów i tak musisz mieć inne śruby (z innym łbem i pewnie dłuższe). Nie wiem czemu tam z tyłu są szpilki, ale ja bym je zastąpił śrubami i sprawa załatwiona, a do stalówek dokupił w ASO 8 zwykłych śrub (takich samych jak teraz są na przodzie) i tyle.
Trochę namieszałem niepotrzebnie:D
Oczywiście nakrętki masz z przodu, czyli na przodzie mógłbyś mocowanie wymienić na zwykłe śruby, a tył zostawiasz tak jak jest.
Dokładnie piter, z przodu ma szpilki a z tyłu śruby... A jak to wygląda technicznie, to jest jakoś wkręcone w piastę, przyspawane etc.? :D Przecież nie było piast ze szpilkami do tej AR, więc bałbym się o jakoś takiego połączenia..
Z tego co wiem, takie szpilki się wkręca na specjalny klej do gwintów. W sportach motorowych jest popularny taki montaż kół.