Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Temat: felgi do 146

Użytkownik Romeo Avatar Jester
    Mieszka w
    Wrocław/Włodawa
    Auto
    AR 146 1.4 bx

Domyślnie

Cytat Napisał piter Zobacz post
    Dla felg nie ma to znaczenia śruby czy szpilki. Byleby ich długość była odpowiednia.
    nie wiem czy sie rozumiemy ale na przedzie mam sruby czyli nakretka dokreca kolo a z tylu szpilka, jutro w dzien zrobie zdjecia
    If you just let me I'll find a way
    To ease your mind and for you to stay
    And I will untie all the ropes
    It's hard for me but believe me, I'm trying.

jkm
    Gość

Domyślnie

Po prostu komuś się nie chciało gwintować i wbił szpilki Zobacz tylko czy stożki z tych "nowych" śrub/nakrętek pasują do alusów, a jeśli nie to po prostu dokup Żaden problem tylko "patent" japończykow, forda,amerykanców i polaków, którym się najwidoczniej nie chce gwintować.

Użytkownik Romeo Avatar Jester
    Mieszka w
    Wrocław/Włodawa
    Auto
    AR 146 1.4 bx

Domyślnie

Cytat Napisał jkm Zobacz post
    Po prostu komuś się nie chciało gwintować i wbił szpilki Zobacz tylko czy stożki z tych "nowych" śrub/nakrętek pasują do alusów, a jeśli nie to po prostu dokup Żaden problem tylko "patent" japończykow, forda,amerykanców i polaków, którym się najwidoczniej nie chce gwintować.
    nie bardzo kumam aczkolwiek zamieszczam obiecane zdjęcia: koło przód (ufajdane bo zima, kałuże, błoto ) Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC01522.JPG
Wyświetleń:	83
Rozmiar:	51.3 KB
ID:	43887 i koło tył Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC01523.JPG
Wyświetleń:	82
Rozmiar:	51.7 KB
ID:	43888. widać różnicę i teraz na tym przykładzie pytam czy to da radę czy jakaś przeróbka potrzebna pytam bo się nie znam a chciałbym wiedzieć
    If you just let me I'll find a way
    To ease your mind and for you to stay
    And I will untie all the ropes
    It's hard for me but believe me, I'm trying.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

Cytat Napisał Jester Zobacz post
    nie wiem czy sie rozumiemy ale na przedzie mam sruby czyli nakretka dokreca kolo a z tylu szpilka, jutro w dzien zrobie zdjecia
    Rozumieć, ale jak śruba to nie nakrętka Nakrętka tam gdzie szpilka, czyli z tyłu.
    Do alusów i tak musisz mieć inne śruby (z innym łbem i pewnie dłuższe). Nie wiem czemu tam z tyłu są szpilki, ale ja bym je zastąpił śrubami i sprawa załatwiona, a do stalówek dokupił w ASO 8 zwykłych śrub (takich samych jak teraz są na przodzie) i tyle.

Trochę namieszałem niepotrzebnie
    Oczywiście nakrętki masz z przodu, czyli na przodzie mógłbyś mocowanie wymienić na zwykłe śruby, a tył zostawiasz tak jak jest.
    Ostatnio edytowane przez piter ; 10-01-2012 o 17:02 Powód: wyjaśnienie pomyłki

jkm
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał piter Zobacz post
    Rozumieć, ale jak śruba to nie nakrętka Nakrętka tam gdzie szpilka, czyli z tyłu.
    Do alusów i tak musisz mieć inne śruby (z innym łbem i pewnie dłuższe). Nie wiem czemu tam z tyłu są szpilki, ale ja bym je zastąpił śrubami i sprawa załatwiona, a do stalówek dokupił w ASO 8 zwykłych śrub (takich samych jak teraz są na przodzie) i tyle.

Trochę namieszałem niepotrzebnie
    Oczywiście nakrętki masz z przodu, czyli na przodzie mógłbyś mocowanie wymienić na zwykłe śruby, a tył zostawiasz tak jak jest.
    Nie koniecznie muszą być inne śruby (jeśli stożki i długość pasuja)... Nie tak łatwo będzie po prostu "wymienić" mocowanie na zwykle śruby. Ja bym zostawił tak jak jest.

Btw. Szpilki masz z przodu, a nie z tylu

Użytkownik Romeo Avatar GrzesiuŻar
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    156 SW 2.5 V6 2002/03 192KM

Domyślnie

Dokładnie piter, z przodu ma szpilki a z tyłu śruby... A jak to wygląda technicznie, to jest jakoś wkręcone w piastę, przyspawane etc.? Przecież nie było piast ze szpilkami do tej AR, więc bałbym się o jakoś takiego połączenia..
    AR 146ti 2.0 16v '96
    AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
    AR 155 2.0 16v '95
    AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
    AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

Z tego co wiem, takie szpilki się wkręca na specjalny klej do gwintów. W sportach motorowych jest popularny taki montaż kół.