Prosz....
http://www.autosklep24.pl/pl/p/Tulej...PA-DELTA-/9881
Printable View
hej
jak mam podobnie wibrcje ale podczas przyspieszania w zakresie obrotów między 2-3 tyś.n
a postoju jest wszystko ok.
podejrzewam krzywą półoś bo uszkodzoną oponę lub krzywą felgę już wykluczyłem.
co o tym myślicie ? kiedyś takie objawy miałem w peugeocie tam gdzie jest długa półoś na przegubie od strony pasażera.
Ja się może trochę podepnę pod temat mianowicie u mnie jest tak że powyżej 2tyś obr/min przy przyspieszaniu lub hamowaniu silnikiem czuć mocne drgania szczególnie na pedałach i kierownicy i słychać dosyć mocny hałas takie buczenie dopiero jak wyrównam obroty silnika z prędkością to cisza jakby ręką odjął. Moje pytanie za co się brać na początek przeguby?? dwumas?? czy może jeszcze coś innego??
Z góry dzięki i pozdro dla alfaholików
Zacząć należy do sprawdzenia przegubów wewnętrznych. Jesli wibracje pojawiaja się także przy hamowaniu silnikiem przegub może być w stanie agonalnym.
Najczęściej problem jest z przegubami opartymi na tzw. kielichach. W 166 były stosowane 2 typy przegubów. Najlepiej sprawdzić to po nr VIN.
Odkopie trochę temat. Ja z kolei podczas jazdy przy raptownym naciśnięciu pedału gazu, lub podczas gwałtownego zdjęcia nogi z gazu odczówam takie puknięcie jakby chwilowe szarpnięcie silnikiem. Pozatym podczas przyspieszania i hamowania kompletnie żadne drgania nie występują. Drgań nie ma także przy odpalaniu ani przy zgaszaniu. Stawiałem na poduszki silnika ale po ostatnim przeglądzie mechanik stwierdził że są w bardzo dobrym stanie. Przegubyt to by raczej strzelały lub było by je słychać podczas skręcania kołami. hmmm .... czy to mogą być te tuleje na łapach silnika??? ewentualnie co jeszcze obstawiać?
Witam, kolego mam takie same objawy jak u Ciebie i podobno wszystko jest ok. Także mechanik stwierdził że według niego jest to wina koła dwumasowego ale jak na razie nic z tym nie robiłem. Jak uda Ci się rozwiązać problem u siebie to daj znać co było przyczyną.
lukash0 - Tobie to sie już tam chyba wszystko zesypało co było możliwe :D
ach Kamilo V8 ani mi nie mów mam wrażenie ze to auto to jakaś kara dla mnie ja już wymieniłem pół auta....niedawno moduł świateł a teraz chyba mam tłumik środkowy masakra....ręce opadają