Trzeba mieć pecha
Printable View
Trzeba mieć pecha
dzwon do sikora bierz pakiet do przerzucenia 8v albo przywiez auto on Ci to zrobi po kosztach.
dokładnie z 8v będziesz miał mniej niespodzianek w dalszej eksploatacji.
zdrowe 8v i można się cieszyć bezawaryjnością.
Jak kupiłeś 2.0 to sprawdzałeś stan silnika dokładnie, kompresję itp? Bo wiesz, raz przejechałem się również na niewiedzy i silniku 2.0 16v ale między innymi dzięki pomocy użytkowników forum wiedziałem, na co trzeba zwracać uwagę, żeby nie narzekać potem na 16v..
Wrzuć to zdjęcie z tego kolektora i wycieku. Będziesz sam rozbierał silnik, żeby diagnozować?
Dwa tygodnie po zakupie pojechała do Pabla na zrobienie rozrządu itd. i jego ocena była pozytywna.
Ze zdjęciem będzie ciężka sprawa, przed chwilą byłem w garażu i nie ma jak podejść z aparatem, tak żeby to dobrze pokazać.
Sam nie będę rozbierał, pozostaje laweta i trzeba ją zawieźć. Myślę, że uda się to w miarę szybko zrobić.
Jeszcze trochę i już nikt nie kupi 2.0 16V!!przykra sprawa,napisz tylko co się faktycznie stało,bo jak słucham tego to Masakra!!jadę za tydzień do rodziców,i jak nie będzie dużego mrozu to przepalę moją Diablicę,mam nadzieję bez niespodzianek będzie.od grudnia pod kołderką!:P
Ogarniaj Marku Alfinę,sezon się zbliża!
Jak tylko trafi do Pabla i silnik będzie rozebrany to na pewno dam znać co się dokładnie stało i co było przyczyną.
Ogarnąć ją chcę, bo:
1 - 155 to niezwykły samochód
2 - jak naprawię ten silnik to będę miał 100% pewności, że nieprędko padnie
3 - remont może kosztować mniej więcej tyle po ile chodzą 155 a kupno kolejnej wiąże się z kolejnymi niewiadomymi
Jedynym problemem w tej chwili jest kasa :(
Najważniejsza jest diagnoza, bo może to być dość niedrogie a może być pół silnika do wywalenia, nie ma co gdybać tylko niech Pablo sprawdzi... Tym bardziej, że robił przy niej, więc jakby nie było jest to również w jego interesie i jego renomy :) Powodzenia i szybkiego powrotu do zdrowia dla Twojej 155 życzę!!
Ja trzymam kciuki!oby ci się wszystko poukładało!
Kiedy ją do Pabla będziesz targał?
1.155 jest wspaniała!:P
2.jak zrobisz to będzie śmigał długo i bezawaryjnie!często zmieniaj olej.
3.kolejna 155 bez znanej historii,bez sensu!nie potrzebne koszta.
Na pewno warto ją ratować,i trzeba to zrobić!