-
Ja robię to tak, biorę wd40 i najpierw psikam w guzik z zewnątrz auta jednoczesnie wciskając guzik i psikajac środek, kilkaktotnie dobrze zapsikam nie żałując wd40 aż cały syf z niego wypłynie, następnie otwieram drzwi, odkręcam torksa i psikam do srodka troche wd40. Tak robie raz do roku gdzieś jesienią jak do tąd miałem tylko raz problem z zamkiem właśnie przed pierwszym takim zabiegiem, od tamtego razu zapomniałem o problemie z zamkiem. Koledzy trzeba naprawde dobrze wypłukac ten syf z zewnątrz klamki i będzie git.
Pozdrawiam.
-
witam,jeśli chodzi o guziki w drzwiach to wd40 i temu podobne środki które stosowałem wcześniej działały szybko ale krótko natomiast w moim przypadku najdłuższy efekt dało najpierw zastosowanie wd40 na przycisk oraz po odkreceniu torxa na wysokości zamka a nastepnie po około 1-2 dniach zastosowanie na przycisk i znów poprzez otwór w boczku drzwi na zamek silikonu w sprayu,po takim zabiegu od 2 lat mam świety spokój pozdrawiam
-
co do klem to kup nowe klemy za kilka złotych( ja dałem 7 zł za swoje) ,podłącz i zarób kabel i gitara. po co do klamek to też nie mogłem otworzyć bo przymarzło wiec zalałem gorącą wodą i puściło, ale za jakiś czas znowu zamarzło, dzisiał było troche na plusie więc w koncu otworzyłem. poza tym mi sie te klamki podobają i przód i tył
-
BOLL kontakt spray do połączeń elektrycznych-to działa
-
Sylikon w sprayu psiknąć na guzik i powciskać. Powinno podziałać od razu.