-
W mojej okolicy jest Neste, LUK, Shell i Orlen a troche dalej Lotos, tak więc myślałem że wybrałem najlepiej. Zalałem wczoraj wieczorem vpowera, jednak standardowy diesel jeszcze ocalał w baku. Postaram się dziś wymienić świece i zobaczymy co się stanie jutro rano.
OT: Gdzie w Warszawie lub okolicach Marek moge dostać od ręki świece?
-
Jak juz kupujesz swiece to kup ceramiczne. Zobaczysz jaka roznica przy odpalaniu w mrozach.
Pobor pradu na nagrzanie zamiast 60A to tylko 20A... wiec aku ma jeszcze oddech na zakrecenie rozrusznikiem.
A... no i temperatura rzedu 900 stopni C juz po 3 sek.
-
podaj jakiegoś linka do tych świec które pasują do 156 1.9 8v z 2002r
-
CT041 Iskra Kielce... koszt na allegro okolo 40 zl/szt.
A wiecej info i katalog doboru swiec na ich stronach www.iskra-kielce.pl
UWAGA: nie pracuje w tej fabryce. Poprostu popieram dobry polski przemysl i dobre produkty wytwarzane w Polsce.
-
Hmmm...
Filtr paliwa wymieniałem w maju. A rope leje zawsze na orlenie, zwykłego ONa. Mam lać verve ON?
---------- Post added at 13:58 ---------- Previous post was at 13:51 ----------
Dzisiaj rano już nie zapaliłem o swoich siłach. Krecilem i padł aku. Dobrze ze miałem kabeli i jechał gość tranzitem. Po paru próbach złapała.
-
Mi sie wydaje ze nie ma tez co przesadzac z tym paliwem jak tankujesz na Orlenie powinno byc Ok nie ma chyba koniecznosci przeplacac zeby wlac verve moze w filtrze zebrala sie woda na dole filtra jest korek spusc wrzystko z filtra i odpowietrz uklad przekrecajac zaplon pare razy zrob to na cieplym silniku zeby filtr byl w dodatniej temp
-
Po wyjściu z pracy bella odpaliła od razu. W ciągu dnia było jedynie -8 st. C, ale bite 8 godzin autko stało na dworzu. Świece będę mieć dopiero jutro - zdecydowałem sie na Denso, tak więc jutro rano będzie moment prawdy. Jeśli odpali bez problemu, to winnym będzie standardowe paliwo z Shella, które wczoraj zastąpiłem vpower'em, w innym przypadku muszę czekać na wymianę świec.
-
A ja napisze jak u mnie jest :D w tamtym roku alfa 1.9 jtd 105 KM odpalala na 2 swiecach sprawnych i zawsze zapalila nie rowno ale palila pozniej dolozylem 2 najtansze po 20 zl i zapalala lepiej w tym roku przy -27 grzeje swiece raz krece z 3 sek i grzeje swiece drugi raz i krece zaczyna lapac nierowno i po jakis 5 sekundach krecenia juz chodzi dobrze. Wiem ze to wina swiec ale nie wymieniam dopuki pali. a mam 2 boscha swiece i 2 ad :D jak widze u sasiadow toyoty avensis z 2006 roku drugi laguna 1.9 dci z 2004 roku i kolejny scenic 1.9 dci , kolejny passat 2.0 tdi z 2007 i wczoraj zaden nie zapalil a alfa jezdzi to jakos weselej mi. Dodam ze tankuje zwykla on orlenie i nic nie dolewam.
-
Jesli moge sie dolaczyc ja mam 2,4 jtd chyta gasnie i tak pare razy ale przytrzymuje do okolo 30 sek. i sie rozrusza dodam ze wymienilem aku stare mi padlo przy -10 przedtem pojechalem na kompa i wywalilo mi 9 bledow 2 swiece 2 wtryski 1 egr itd. wszystkie moga byc spowodowane spadkiem napiecia taka jest moja sugestia
-
Podłącze się pod temat, ja w tą zimę mam ogromny problem z paleniem mojej belli. Powiedzcie mi czy kontrolka od wtrysków zapala wam się po przekręceniu stacyjki? Mi ona się nie zapala. Jeszcze czujnik temperatury silnika w termostacie mam odpięty, jak go podepnę to alfa mi nie podgrzewa świec. No nowym czujniku to samo. Podłączałem alfę pod komputer i nie ma błędów a raczej powinien być jak czujnik jest odpięty. Czy możliwe, że mechanik miał złe oprogramowanie?