Tak też chyba zrobię :( Napisał że jeśli nikt nie kupi to wstawia go do mechanika i że po naprawie też pewnie będzie wystawiony. Jesli tak zrobi to wtedy bedzie można sie interesować. Dziękuje wszystkim za opinie, informacje i pomoc :)
Printable View
Tak też chyba zrobię :( Napisał że jeśli nikt nie kupi to wstawia go do mechanika i że po naprawie też pewnie będzie wystawiony. Jesli tak zrobi to wtedy bedzie można sie interesować. Dziękuje wszystkim za opinie, informacje i pomoc :)
Może panewki - może wariator - może jakaś pierdoła - miałem podobny problem przy zakupie Celiki 2.0 16V i okazało się że to jednak panewki. Remont, szlify i autkiem nacieszyłem się nie całe rok i znowu to samo więc kupno wiąże się z dużym ryzykiem i musisz się zastanowić czy nie lepiej dać troszkę więcej i znaleźć coś bez inwestowania. I jeszcze ten facec co sprzedaje - jeżeli twierdzi że to zawory to niech to naprawi /koszt kilku stówek/ i wówczas sprzeda autko bez problemu , a tak cena dobra ale Alfa niestety trefna.
musze sie z wami niezgodzic poniewaz tez mam auto z taka usterka , lecz chce jak najlepiej dla niej i nowego właściciela bo mam zamiar ja sprzedać oczywiście jezeli bedzie naprawiona tak czy siak zaproponowałbym diagnoze w warsztacie koszt 200 zł i wszystko jasne czyli jezeli gościu chce 4000 tys a po ogledzinach mechanika samochód byłby do małej naprawy to myśle ze sie opłaca i to bardzo:)
Jaki jest sens kupić samochód za 4.00zł, w którym prawdopodobnie jest uszkodzony silnik czyli koszt silnika ok 2.000zł + robocizna ? Czyli wychodzi ci właśnie koło 6.5-7tys zł ? W tej cenie kupisz Alfe ze sprawnym silnikiem ew. coś do drobnych poprawek przy zawiasie czy blaszce :) Nie mówię, że ideał ale coś do jazdy :)
cos do jazy.... co miales na mysli
a z tymi 2 tysiami to troszeczke przesadzasz
pisalem jezeli gosciu chce sprzedac uszkodzony samochod za tania kase to jade z nim do mechanika ustalam ile bedzie kosztowac naprawa a pozniej oceniam czy sie kali czy nie:confused:
Lepiej kupić za jakieś 3k autko w którym wiadomo, że jest padnięty silnik (wyremontować i mieć pewne) niż kupić za 5 czy 6 i trafić na takie :)
Zawory to mogą w Polonezie stukać, a nie w TSie :)
W dobrym Polonezie też nie powinny :D