hehe troche żeśmy sie zamotali ...
0.7 mm = 100ml
oczywiście to sa tylko przypuszczenia bo nie sprawdzałem tego nigdy tak dokłądnie..
mniej więcej tak będzie
Printable View
hehe troche żeśmy sie zamotali ...
0.7 mm = 100ml
oczywiście to sa tylko przypuszczenia bo nie sprawdzałem tego nigdy tak dokłądnie..
mniej więcej tak będzie
Wciąż się kręcisz - 7mm = 100ml
Dla wyjaśnienia - jeśli podziałka miałaby 7cm (założenie dla uproszczenia obliczeń) to wg. tego co podałeś (0.7mm = 100ml) z proporcji otrzymujemy że dla 7cm (70mm) otrzymujemy 10000ml (10litrów) a to już trochę kosmos.
Ale i tak jest już lepiej bo dla tego co podałeś poprzednio wychodziło 100 litrów ;)
Panewki w TS co 100 kkm wymienić prewencyjnie i po problemie. Ja niestety nie zdążyłem :mad:
łapiecie za słowka...
prościej policzyć 1cm to 100ml. jak ktoś ma czas i jest na wymianie oleju .. może sprawdzić ile wchodzi z mini do max i podzielić to przez długość skali bagnetu.
Ja ostatnio wymieniałem prewencyjnie panewki jak mi pasek rozrządu pękł, którego prewencyjnie wymienić nie zdążyłem bo pękł dwa dni wcześniej niż planowałem wizytę.
Załącznik 48600
Dziękujemy, kapitanie oczywistość ^^
milimetry.. centymetry :) dzięki za info, Alfa mogła wypuścić coś tak delikatnego jak silniki TS, tak samo jak WV wypuścił FSI i 2.0 TDI
Akurat to że na gorącym na bagnecie przybywa prawie 25% pomiędzy MIN i MAX to chyba jest do przyjęcia w samochodzie do którego micha wchodzi prawie 6 litrów oleju, według książki odległość miedzy MIN i MAX to litr, to wychodzi że przybywa około 0,2 litra, co przy takiej misce i temperaturze chyba nie jest czymś specjalnym, ja to sprawdzałem raz bo chciałem zobaczyć o ile poziom wzrasta na gorącym