-
"Miałem takie objawy, a okazało się że elektrozawór biegu jałowego miał zaśniedziałe styki, wystarczyło wyczyścić i autoadaptacja, z tym ze jak się tak działo zapalała mi się kontrolka "marchewa"
W TS nie ma żadnego elektrozaworu biegu jałowego.
Może być elektrozawór wariatora lub elektrozawór par paliwa.
-
Różnie to nazywają, elektrozawór, silnik krokowy i nastawnik
http://www.eter-mot.com/default.asp?...999&pro=352133
I to urządzenie jest przykręcone od spodu przepustnicy powietrza, steruje jej minimalnym wychyleniem na "luzie"/bez gazu.
Wiem że są wersje albo poliftowe albo zależnie od silnika, które mają inny typ tego "nastawnika" który można czyścić, ten akurat jest nierozbieralny (podobno :P....)
i on się znajduje na pewno w wersji przedliftowej 1.8 ts 106kw(144km).
-
Najlepiej używać nazwy silnik krokowy - wtedy nie ma wątpliwości.
Z elektrozaworem to nie ma nic wspólnego.
-
czyli chodzi o silniczek krokowy? z tego co wiem to silniczek krokowy jest odpoiedzialny za obroty jak wymienialam w moim innym aucie moje obroty byly bardzo wysokie i dlatego wymienili mi silniczek
-
Wcale nie powiedziane, że chodzi o krokowca.
Nie radzę wymieniać w ciemno bo koszt nowego duży, a można trafić jak kulą w płot.
Najpierw trzeba podpiąć ten samochód do kompa i zobaczyć, co go naprawdę boli.
-
poznaj lepszych fachowcow bo widze ze ci aktualni ( stara używana świeca) sa nie ten teges a tak a propos co to za swieca?
-
ta swieca byla wlozona jak robili mi przekladke silnika,od tamtej pory bylo ok
ale te objawy to chyba nie maja nic wspolnego z tą swieca?
-
mialem takie same obiawy jak kolezanka pisze zmienilem przeplywke i samochodzik smiga jak nowy.problem wystepowal szczegolnie przy jezdzie na stalych obrotach albo przy dodawaniu gazu.szarpal strzelal itp.sonda napewno nie.nawet jak sie zepsuje to nie robi takiego zamieszania.
-
Odepnij przepływomierz , pojeździj sprawdz czy te objawy się powtarzają . Podobne objawy miałem ostatnio , " środek skrzyżowania , w gaz a on ... zgasł " pomogła wymiana przepływomierza.
-
Czesc podepne sie...Mam podobne problemy i czesto podczas jazdy jest przerwa w mocy tak na 2 sec... Wiecie moze jaki powinienem miec odpowiedni przeplywomierz (chodzi mi o nr)?? AR 156 1.8 16v ts 98r. M.1.5.5 Pzdr. Mam jakis zamiennik wrc...
---------- Post added at 18:38 ---------- Previous post was at 12:19 ----------
Jakies pomysly od czego jest ta przerwa w gazie?? Przeplywka czy cos innego?? Moze sonda (chociaz byla wymieniana niedawno na boscha)??