Kolego, zawiń czujnik na komputer gąbką, szmatą albo obłóż ociepleniem do rury, zacznie dobrze pokazywać. Chłodzi go powietrze pod maską, z kolei latem w korku czujnik zawyża... po pod maską piekło od wydechu...
Printable View
Kolego, zawiń czujnik na komputer gąbką, szmatą albo obłóż ociepleniem do rury, zacznie dobrze pokazywać. Chłodzi go powietrze pod maską, z kolei latem w korku czujnik zawyża... po pod maską piekło od wydechu...
Witam Podłącze się pod temat. Od niedawna jestem posiadaczem 156 2.5 v6 i mam pytanie. Poprzedni właściciel wsadził zły czujnik podający temperaturę do ecu i uciął wtyczkę. Moje pytanie brzmi mógłby ktoś podpowiedzieć jak w kolejności idą kolory kabelków do tej wtyczki (kostka trzy piny)u góry równolegle są dwa piny i jeden na dole po środku. Za odpowiedz będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Jeden to masa a dwa to napieciowe,
W czujniku jeden styk jest współny dla obydwu czyjników czyli masa.
Reszta to bez znaczenia.
Panowie, ja mam jeden czujnik 3pinowy, wymieniłem juz kilka zegarów i kazdy pokazywał dużo wyższą temperature niż FES. Jak to jest mozliwe skoro jest jeden czujnik podający na FESa i na zegar w kabinie?
To sá z integrowane dwa czujniki
Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
Kolego ja z innej beczki mam diesla 156 1.9jtd ,a mam do kupienia w holandii 2,5 z gazem 2001 na fullu jak sie sprawuje to auto? Pozdrawiam Michał
Na forum sa setki postów na ten temat. Nawet o lpg jest oddzielny dział i tam jest dobry watek.