Sprawdziłeś w końcu błędy?
Wtryskiwacze nie padają w 8 godzin.
Printable View
Sprawdziłeś w końcu błędy?
Wtryskiwacze nie padają w 8 godzin.
Jasne że sprawdziłem i nic żadnych zapisanych błędów do tego sprawdziłem czy paliwko podaje pompka z baku i leje jak szalona. Z pompy CR także ropa jest pompowana do wtrysków ale dlaczego silnik nie zapala dalej nie wiem jutro akcja a autostartem i zobaczymy ( gdzie kupic taki autostart ) :(
na stacjach shella, sprzedają coś takiego pod swoim logiem
A czym odczytac cisnienie podczas rozruchu bo fes tego nie pokaże
W takim szoku bylem jak to przeczytałem że przed chwilą poszedłem to sprawdzić...nie masz racji.Auto wyłączone i kluczyk wyciągnięty ze stacyjki. Podłączasz kompa, włączasz FESa, klikasz podłącz, wkładasz i przekręcasz kluczyk (ale jeszcze nie odpalasz), FES się łączy, wchodzisz w zakładkę parametry, wybierasz fuel pressure (odhaczasz), przechodzisz na zakładkę wykres, klikasz start i kręcisz rozrusznikiem >>> widzisz wszystko jak na dłoni jak ciśnienie w czasie rozruchu narasta i na jakim poziomie utrzymuje się po rozruchu jak również czy duża jest fluktuacja parametru ciśnienia paliwa itd.
A widzisz bo jak wczoraj sprawdzałem to odhaczyłem parametry i patrzyłem czy coś zmienia się podczas kręcenia tyle że nie na wykresie wiec dzisiaj to sprawdze ( JAKIE CIŚNIENIE MA BYĆ NA LISTWIE )
Załącznik 51418
Wiec znów pojechałem grzebać przy alfie wykręciłem regulator i tak jak przypuszczałem ukazał się uszkodzony oring i podkladka chyba teflonowa ( rozsypała się na kawałki gdy ją dotknąłem ). Zostało kupić założyć i sprawdzić czy to to :)
Temat już był poruszany na forum >>> tu
Daj jeszcze zrzut ekranu wykresu z FESa bo jak widzę te tabelki to mnie też coś bierze - ale z tego co widać to ci w ogóle ciśnienia nie nabija... tak jak piszesz powyżej zdechł ci regulator najprawdopodobniej.
---------- Post added at 14:10 ---------- Previous post was at 14:08 ----------
Jest też druga odrobinę droższa opcja że z pompą już nie za dobrze:/
A więc koledzy tak jak pisałem powodem zaistniałej sytuacji była pierdoła czyli uszkodzony oring na regulatorku ciśnienia który wymieniłem ( oczywiście nigdzie go nie można kupić bo to nie jest część wymienna ) ale ja znalazłem i alfa od strzała odpaliła
Dzięki wszystkim za pomoc