ja jezdzez ucietym kabelkiem juz pare miesiecy i efektów ubocznych ZERO. wole jezdzic tak bez falowania niz falowaniem :)
Printable View
ja jezdzez ucietym kabelkiem juz pare miesiecy i efektów ubocznych ZERO. wole jezdzic tak bez falowania niz falowaniem :)
pprobowal ktos wymieniac ten czujnik wogole? trzeba go sprawdzic czy daje prawidlowy odczut predkosci!
Odczyt idzie z abs-u. Żadnych innych czujników pomiaru prędkości chyba nie ma. W sumie jest to raczej jakiś dodatkowy syg. bo przecież liczniki,klima działają normalnie po przecięciu przewodu. Trzeba by było ogarnąć schemat żeby mieć pewność.
sygnał czujników idzie do prędkosciomierza a z niego idzie zielonoczarny przewód do ECU, ten który odlączamy
po co to jest? może tym kabelkiem naliczany jest hodometr w ECU??
w każdym bądź razie u mnie w ECU, po odpięciu (teraz sobie przypomniałem ;) ) pojawiła sie druga wartość
nie wiem czy miałem kręcony licznik, i nie mam pojęcia czy odpięcie spowodowało że wykoczył ori przebieg, czy ECU sfiksowało i liczy sobie kolejny,
ale od tamtego momentu mam dwa przebiegi, jeden pasujący do licznika a drugi ok 60000 km