No masz rację,tylko z tym pomorze.W/g Ciebie komputer na wszystko POMOŻE."Wentyl"?Nie wiesz co go powoduje że się włącza?Napisałem,czytaj ze zrozumieniem.
Problem rozwiązany
Jedną wtyczkę od ECU źle wpiąłem, przez co powyginały się miedziane (bardzo delikatne) piny...
Wszystkie są już wyprostowane i działa wszystko jak powinno...
lesio146 komputer nie jest potrzebny do wszystkiego, tylko ułatwia diagnozę. Jak działa wentylator także wiem i to b.dobrze, napisałem tylko że właśnie w tym przypadku dziwi mnie że rusza od razu po zapłonie.
Napisałem też wcześniej "...zaczynał bym od sprawdzenia wszystkich połączeń"
Kłótliwy masz charakter kolego a ja tylko chciałem pomóc.
Kabel + soft za free to żaden wydatek (niewielki). Jak się nie ma laptopa to proponuję skaner obd z livedatą. Podejrzysz lambdy, przepływomierz i inne parametry w czasie rzeczywistym, skasujesz błędy itd. Koszt od ~200zł. Czyli zwraca sie po 2 podłączeniach w warsztacie.
Najważniejsze że po problemie.
Dzięki panowie za chwilę poświęcenia nad moim postem...
Temat można zamykać...
ok, to Twoje zdanie, szanuję jak najbardziej. Mi nie raz komputer pomógł i pomagam znajomym dosyć często. Bardzo dużego doświadczenia może i nie mam (choć są tacy co sądzą inaczej) Diagnoza kompem to wstęp do rozwiązanie problemu a nie jego rozwiązanie. W tych czasach jest dostępny dla każdego chętnego to czemu nie korzystać? Wiadomo po wymianie części, podzespołu najbardziej realne to niewpięta, źle wpięta wtyczka, masa itd. Ale jak silnik z dnia na dzień zaczyna mieć humory warto sprawdzić własnoręcznie co tam ecu wypluje. Z mojej strony to chyba wszystko.
Pozdrawiam i szerokości.