Tyle że po przeciwnej stronie sterownik jest zupełnie inny.
Printable View
Tyle że po przeciwnej stronie sterownik jest zupełnie inny.
spróbuj te dziwne styki przetrzeć lekko drobnym papierem ściernym np 800. Możesz spróbować to przemyć jakiś izopropanolem zarówno te styki jak i gumkę Wygląda mi to na nadpalone styki. Powinno pomoc.
Ale może się okazać jak jak u mnie, że przerwaną to miałem taśmę, ale w sterowniku po stronie kierowcy :( dwie godziny lutowanie, ale pomogło :)
i tak jak kolega wyzej pisal okazala sie tasma oderwalysie 4 kabelki. Najdziwniejsze jets to ze od razu przestaly dzialac dwie szybki tylna klapa i termometr.
nic w tym dziwnego. Jeśli pojawił się błąd w centralce od szyb, to przestało działać wszystko, czym ta centralka steruje + dodatkowo mrugający licznik przebiegu dziennego - jako gratis (a tak serio, jako poinformowanie, że występuje błąd na szynie CAN).
witam :( odebralem centralke z naprawy ,przylutowali mi te kabelki ale koles co mi to robil powiedzial ,ze pierwsz raz widzi tak zasniedziala plyte. I nawet jak mi to polutowal to on sadzi,ze nie zadziala. zaplacilem 40 zl pojechalem do alfy zeby zamontowac panel i d....pa nie dziala. troche mnie przeraza placic 300 zlza uzywke . Szyby podnioslem na krotko.Z tego wszytskiego tzn.nerwow oderwala sie reszta tasmy procz tego co mi napraiali. Oddam jescze do znajomego, pracuje w zakladzie elektronicznym moze tam mi posprawdzaja , przylutuja.
Rzeczywiście styki powierzchni kontaktowych wyglądają nieciekawie. Proponuję przemyć je acetonem, ewentualnie potraktować delikatnym papierem ściernym.
Po podłączeniu taśmy można spróbować zewrzeć styki czymś metalowym i zobaczyć czy działa. Problem może być po drugiej stronie, pod przyciskiem znajduje się powierzchnia zwierająca styki, również należy ją oczyścić.