I to w drugą stronę
Printable View
Znam się trochę na tym aucie i nie robię tego tak jak to podpowiadali inni np:michal lc4 oczywiście robię to ręcznie, ale poniosłem klęskę, ten pierwszy raz musi być :) już nie istotne jutro wyjmuje skrzynie, moim zdaniem łożysko musiało się przekrzywić. Pozdrawiam wszystkich tych co podpowiadali dobrze i co źle :)
No widzisz, znasz się dobrze a Ci się łożysko nie zapięło a ja źle podpowiadałem i zapięło mi się bez żadnych niespodzianek :P Nie istotne,powodzenia w ponownym zrzucaniu skrzyni :cool: ja zrzucałem i zakładałem sam :o Może rzeczywiście zbyt ogólnie napisałem "składasz WSZYSTKO". Sorry,zresztą już jest sprostowane co i jak dokładnie to nie bede się rozpisywał.
Pozdro i bez spinki.
Witam.
Wczoraj skończyłem wymiane sprzęgła w swojej AR 145 1,9 JTD. Aby nie było niespodzianek to zrobiłem tak: łożysko nakładamy na wałek, jednocześnie wkładamy na pazur, dociskamy do końca, następnie łapiemy za dzwignie na skrzyni drutem i przywiązujemy do otworu na odwodzie skrzyni, teraz mamy pewność że
łożysko nie spadnie przy składaniu. Pierścień plastykowy wklejamy na budapren w otwór docisku, następnie wkładamy skrzynie, pamiętając aby odwiązać drut
z otworu gdy skrzynia zbliży się na około 1 cm. Dociskamy skrzynie na zero, łapiemy na dwie śruby i lekko stukają młotkiem w stronę wysprzęglika usłyszymy
jak zaskoczy łożysko z dociskiem i dzwignia sprzęgła się usztywni.
Powodzenia.
Wszystko ok ale klejenie butaprenem zbedne :)