a dlaczego miało by to wykończyć żarówkę?
Printable View
jak do jazdy dziennej to swiatła mijania wystarcy żarówka z tesco, komplet za 15zl i poświeci czasami dłózej niż nie jednna z philipsa pseudo efekty,
przerabiałem je... i chyba najlepsze i co do ceny to philipsy night braker ? ale ok, przepraszam, nie ma co robić off z tego, ten cały drl to jednak chińska kicha, i na pewno nie będzie to tak jak dedykowane i wymślane w bmw... też chciałem monowac ledy do jazdy dziennej, no ale ni jak fajne je zamontować.. a w kierunkach, to jednak nie jest wg prawa prawidłowo, za nisko (przez całe życie nikt się nie doczepi, a tu raz będzie natręt i po ptokach) poza tym, jak to może oddziaływac na migacze? jak świeci led, a pod spodem później migacz? mi i tak znajomi narzekają że nie mam migaczy z przodu,,, a ja mówie są, ale na dol.. to mnie jadą że przerobiłem i niee widać ich, a jak mówie że fabryczne są.. to zdziwienie ...
Do tego dochodzi kwestia odbłyśników i całej konstrukcji reflektora świateł drogowych. Podsumowując - w takim rozwiązaniu ani żarówki nie pożyją dłużej, ani widoczność się nie polepszy, a na dodatek jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że będziemy oślepiać samochody jadące z przeciwka. Chociażby w momencie głupiej stłuczki, w której będziesz poszkodowany - sprawca powie, że jechałeś na długich światłach. Policja sprawdzi -> w samochodzie zastosowano niehomologowaną przeróbkę oświetlenia -> żegnajcie pieniądze z ubezpieczenia. Zalet zero, wad kupę. Jaki to ma sens?
Ja rzuciłem luźna propozycje :) jeżeli chodzi o estetykę to tak, bo jak widzę auto co ma uwieszone po 30 diód i to są światła do jazdy dziennej hahaha... Ale tak jak mówicie jeżeli taka samoróbka ma komuś zaszkodzić to nie ma sensu... Ja osobiście nie założę świateł do jazdy dziennej bo fabrycznie moja mała nie miała i mieć nie bedzie:P
Dla mnie jedynym sensownym rozwiązaniem jest:
http://allegro.pl/high-power-hid-swi...369249638.html
Drogo?! Ale estetycznie można to upchnąć!!!!!!!!!!
Sorry ale to wygląda jak 'mięsny jeż' :)
Jedyne sensowne wyjście to kupić sobie nowe auto z dziennymi lub pozostać przy światłach mijania.
Pierwsza opcja mało interesująca finansowo :) Wszystkie te chińskie LEDy z allegro i inne pseudo dzienne to rozwiązanie mało estetyczne i słabe jakościowo. Zazwyczaj nie wytrzyma jednej zimy a poza tym szpeci auto które w założeniu nie miało być w taką instalację wyposażone.
nie widzałem jeszcze ani jdenego auta, niezaleznie od marki, w ktorym dorabiane diody wygladały by dobrze.
Bo to jest agrotuning. Jedną z nawiększych zalet Alfy jest jej wygląd, który takimi zabiegami jest psuty. Poprzez montaż ledów własciciele starszych samochodów chcieliby je "uwspółcześnić". Bardzo lubię starsze zadbane samochody utrzymane w stanie w jakim wyjechały z fabryki. Jak widzę mercedesa W124 z przeźroczystymi kloszami to mi się ciśnienie podnosi. Zgadzam się z Godolem - jak ktoś chce ledy to warto pomyśleć o Guliettcie.