Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Temat: Światła do jazdy dziennej af147

Użytkownik Rowerzysta Avatar koniu031
    Mieszka w
    Września
    Auto
    Alfa 156 2,4 20v 175km

Domyślnie

Cytat Napisał psylo Zobacz post
    Przez PWM? Zwykłą żarówkę? Przecież ją przy takim sterowaniu zaraz szlag trafi... Nie widzę najmniejszego sensu w takich przeróbkach długich świateł.
    a dlaczego miało by to wykończyć żarówkę?

Użytkownik Romeo Avatar KlaudioOs
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE

Domyślnie

jak do jazdy dziennej to swiatła mijania wystarcy żarówka z tesco, komplet za 15zl i poświeci czasami dłózej niż nie jednna z philipsa pseudo efekty,
    przerabiałem je... i chyba najlepsze i co do ceny to philipsy night braker ? ale ok, przepraszam, nie ma co robić off z tego, ten cały drl to jednak chińska kicha, i na pewno nie będzie to tak jak dedykowane i wymślane w bmw... też chciałem monowac ledy do jazdy dziennej, no ale ni jak fajne je zamontować.. a w kierunkach, to jednak nie jest wg prawa prawidłowo, za nisko (przez całe życie nikt się nie doczepi, a tu raz będzie natręt i po ptokach) poza tym, jak to może oddziaływac na migacze? jak świeci led, a pod spodem później migacz? mi i tak znajomi narzekają że nie mam migaczy z przodu,,, a ja mówie są, ale na dol.. to mnie jadą że przerobiłem i niee widać ich, a jak mówie że fabryczne są.. to zdziwienie ...

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Cytat Napisał koniu031 Zobacz post
    a dlaczego miało by to wykończyć żarówkę?
    Te żarówki nie są przystosowane do zapalania i gaszenia kilkadziesiąt razy na sekundę, PWMem to można sterować LEDy, a nie żarniki...

Mieszka w
    Września
    Auto
    Alfa 156 2,4 20v 175km

Domyślnie

Cytat Napisał psylo Zobacz post
    Te żarówki nie są przystosowane do zapalania i gaszenia kilkadziesiąt razy na sekundę, PWMem to można sterować LEDy, a nie żarniki...
    Jak tak mowisz... to moze i tak jest ale nie słyszałem takiej teori

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Do tego dochodzi kwestia odbłyśników i całej konstrukcji reflektora świateł drogowych. Podsumowując - w takim rozwiązaniu ani żarówki nie pożyją dłużej, ani widoczność się nie polepszy, a na dodatek jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że będziemy oślepiać samochody jadące z przeciwka. Chociażby w momencie głupiej stłuczki, w której będziesz poszkodowany - sprawca powie, że jechałeś na długich światłach. Policja sprawdzi -> w samochodzie zastosowano niehomologowaną przeróbkę oświetlenia -> żegnajcie pieniądze z ubezpieczenia. Zalet zero, wad kupę. Jaki to ma sens?

Mieszka w
    Września
    Auto
    Alfa 156 2,4 20v 175km

Domyślnie

Ja rzuciłem luźna propozycje jeżeli chodzi o estetykę to tak, bo jak widzę auto co ma uwieszone po 30 diód i to są światła do jazdy dziennej hahaha... Ale tak jak mówicie jeżeli taka samoróbka ma komuś zaszkodzić to nie ma sensu... Ja osobiście nie założę świateł do jazdy dziennej bo fabrycznie moja mała nie miała i mieć nie bedzie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

Dla mnie jedynym sensownym rozwiązaniem jest:
    http://allegro.pl/high-power-hid-swi...369249638.html
    Drogo?! Ale estetycznie można to upchnąć!!!!!!!!!!

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Saab 900 LPT classic & BMW 318d F30

Domyślnie

Sorry ale to wygląda jak 'mięsny jeż'

Jedyne sensowne wyjście to kupić sobie nowe auto z dziennymi lub pozostać przy światłach mijania.

Pierwsza opcja mało interesująca finansowo Wszystkie te chińskie LEDy z allegro i inne pseudo dzienne to rozwiązanie mało estetyczne i słabe jakościowo. Zazwyczaj nie wytrzyma jednej zimy a poza tym szpeci auto które w założeniu nie miało być w taką instalację wyposażone.

sir_ice
    Gość

Domyślnie

nie widzałem jeszcze ani jdenego auta, niezaleznie od marki, w ktorym dorabiane diody wygladały by dobrze.

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Bo to jest agrotuning. Jedną z nawiększych zalet Alfy jest jej wygląd, który takimi zabiegami jest psuty. Poprzez montaż ledów własciciele starszych samochodów chcieliby je "uwspółcześnić". Bardzo lubię starsze zadbane samochody utrzymane w stanie w jakim wyjechały z fabryki. Jak widzę mercedesa W124 z przeźroczystymi kloszami to mi się ciśnienie podnosi. Zgadzam się z Godolem - jak ktoś chce ledy to warto pomyśleć o Guliettcie.
    Ostatnio edytowane przez TILT ; 07-06-2012 o 18:01