U mnie dopiero przy 3 sprawdzeniu się okazało że nie trzyma. Auto centralnie w góre tak żeby wisiało koła out, i szarp za stabilizator - jak sie poruszy to wywalone
Printable View
Ciamill156 nie może być zawias cały nowy ;P skoro coś stuka puka.. ja mam zawias cały nowy i mam ciszę :P więc albo nie masz całego tylko prawie cały :P albo coś źle zmontowane może..
Ja z pedantyczną dokładnością wymieniałem dosłownie cały zawias.. całe nowe stabilizatory, nie same gumy.. nowe wahacze wszystkie, nowe amory i sprężyny, nowe poduszki amorów, nowe łączniki stabilizatorów wszystkie 4 w aucie, wszystkie tylne wahacze, łącznie z tulejką zwrotnicy o której się zapomina z tyłu często, nowy tylni stabilizator cały, z tyłu też nowe poduszki i nowe amory i sprężyny.. wszędzie dużo smaru co ważne.. nowe śruby również jak potrzeba, do tego rozpórki..
i mam rzeczywiście cały nowy zawias.. i nic nie puka, stuka..
dobra okej przyznaje się :) prawie cały nie wymieniłem jedynie podszek przednich amorów no i okazało sie ze po 3 tys robota od nowa bo wlasnie się skonczyły :D dzisiaj sprawdziłem . a sprawdza się to łatwo jeden buja samochodem a drugi dotyka ręką sróby amora pod maską , u mnie czuć ewidentnie luzy
Przy sprawdzaniu był całkowicie zluzowany. Wszystko co go mogła blokować było odkręcone.
- - - Updated - - -
Heh.... tak samo zrobiłem w poprzednim bolidzie. Dwa razy ta sama robota. Więc teraz wymieniłem całość.
- - - Updated - - -
Tak jak pisałem wcześniej. Nawet gumy kupiłem, bo byłem tak pewny tego. Sprawdziłem baaardzo dokładnie. Gumy leżą służąc za wychwytywacz kurzu ;)
Wymieniane byly same gumy stabilizatora przedniego? Jesli tak to kiedy? Tez tak mialem po wymianie wszystkiego z przodu. Ostatecznie nowy stabilizator wyeliminowal stuki.
Sent from my MB860 using Tapatalk 2
co do gum stabilizatora, to najlepiej odkręcić łączniki i wtedy spróbować ruszać stablilizatorem. Mi też diagnosta powiedział, że wszystko ok, a jednak były wywalone. W to miejsce najlepiej poliuretan :)