Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Temat: [147] Coś stuka, puka z przodu.

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał @sdero Zobacz post
    Napisał mattom
    Gumy stabilizatora do porządnego sprawdzenia
    To pierwsze co mi wpadło do głowy. Nawet wydawało by się, że dźwięk podobny. Ale gumy trzymają idealnie.
    U mnie dopiero przy 3 sprawdzeniu się okazało że nie trzyma. Auto centralnie w góre tak żeby wisiało koła out, i szarp za stabilizator - jak sie poruszy to wywalone
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Ciamill156 nie może być zawias cały nowy ;P skoro coś stuka puka.. ja mam zawias cały nowy i mam ciszę więc albo nie masz całego tylko prawie cały albo coś źle zmontowane może..

Ja z pedantyczną dokładnością wymieniałem dosłownie cały zawias.. całe nowe stabilizatory, nie same gumy.. nowe wahacze wszystkie, nowe amory i sprężyny, nowe poduszki amorów, nowe łączniki stabilizatorów wszystkie 4 w aucie, wszystkie tylne wahacze, łącznie z tulejką zwrotnicy o której się zapomina z tyłu często, nowy tylni stabilizator cały, z tyłu też nowe poduszki i nowe amory i sprężyny.. wszędzie dużo smaru co ważne.. nowe śruby również jak potrzeba, do tego rozpórki..

i mam rzeczywiście cały nowy zawias.. i nic nie puka, stuka..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Piastów
    Auto
    Alfka 147 120koników + LPG BRC

Domyślnie

Coś mi stuka z przodu jak przejeżdżam przez wyboje na drodze. Przy przyspieszaniu, hamowaniu, skręcaniu jest cisza. Jest to związane tylko z przejeżdżaniem przez nierówności.

Sprawdzałem:
    Amory + sprężyny, odboje itd. - ok
    Zawieszenie, wahacze ich sworznie, drążek stabilizatora z łącznikami - ok
    Wymieniona poducha pod skrzynią, więc jest - ok
    Wymienione przeguby wewnętrzne, więc też - ok
    Układ kierowniczy/gałki/drążki/maglownica -ok
    na 200% gumy stabilizatora, też tak miałem skręty, hamowania, szarpaki, gwałtowne ruchy kierownicą na postoju była cisza. Pukanie z gum stabilizatora najlepiej słychać przy powolnej jeździe po drodze z dziurami.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Stalowa Wola
    Auto
    Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...

Domyślnie

dobra okej przyznaje się prawie cały nie wymieniłem jedynie podszek przednich amorów no i okazało sie ze po 3 tys robota od nowa bo wlasnie się skonczyły dzisiaj sprawdziłem . a sprawdza się to łatwo jeden buja samochodem a drugi dotyka ręką sróby amora pod maską , u mnie czuć ewidentnie luzy
    alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    U mnie dopiero przy 3 sprawdzeniu się okazało że nie trzyma. Auto centralnie w góre tak żeby wisiało koła out, i szarp za stabilizator - jak sie poruszy to wywalone
    Przy sprawdzaniu był całkowicie zluzowany. Wszystko co go mogła blokować było odkręcone.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał CIAMILL156 Zobacz post
    dobra okej przyznaje się prawie cały nie wymieniłem jedynie podszek przednich amorów no i okazało sie ze po 3 tys robota od nowa bo wlasnie się skonczyły

Heh.... tak samo zrobiłem w poprzednim bolidzie. Dwa razy ta sama robota. Więc teraz wymieniłem całość.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Piotr_147TS Zobacz post
    na 200% gumy stabilizatora, też tak miałem skręty, hamowania, szarpaki, gwałtowne ruchy kierownicą na postoju była cisza. Pukanie z gum stabilizatora najlepiej słychać przy powolnej jeździe po drodze z dziurami.
    Tak jak pisałem wcześniej. Nawet gumy kupiłem, bo byłem tak pewny tego. Sprawdziłem baaardzo dokładnie. Gumy leżą służąc za wychwytywacz kurzu
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Napisał mattom
    Przy sprawdzaniu był całkowicie zluzowany. Wszystko co go mogła blokować było odkręcone.
    U mnie spec od zawiasu powiedział ze nie moze sie ruszac i ma byc na sztywno. Tak jak mam tylny stabi.
    Tutaj kazdy ruch wskazuje na wywalone gumy które mogą nie byc zniszczone, ale mogły wytrzec sam stabilizator
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Saab 900 LPT classic & BMW 318d F30

Domyślnie

Wymieniane byly same gumy stabilizatora przedniego? Jesli tak to kiedy? Tez tak mialem po wymianie wszystkiego z przodu. Ostatecznie nowy stabilizator wyeliminowal stuki.

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

Użytkownik Znawca Avatar wheelerwasp02
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Cytat Napisał CIAMILL156 Zobacz post
    dobra okej przyznaje się prawie cały nie wymieniłem jedynie podszek przednich amorów no i okazało sie ze po 3 tys robota od nowa bo wlasnie się skonczyły dzisiaj sprawdziłem . a sprawdza się to łatwo jeden buja samochodem a drugi dotyka ręką sróby amora pod maską , u mnie czuć ewidentnie luzy
    A widzisz najlepiej bujać autem za podłużnice (o ile tak to sie nazywa) ten kawałek blachy obok chłodnicy.. bujać auto do dołu.. i wcześniej otworzyć korki te plastikowe na mcpersonach.. i od razu wiadomo wtedy co i jak.. bo słychać..
    Pozdrawiam Kuba

Pomogłem kliknij "Podziękuj"

Użytkownik Embrion Avatar Czerwin147
    Mieszka w
    Rybnik, Poland
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 jts Selespeed

Domyślnie

co do gum stabilizatora, to najlepiej odkręcić łączniki i wtedy spróbować ruszać stablilizatorem. Mi też diagnosta powiedział, że wszystko ok, a jednak były wywalone. W to miejsce najlepiej poliuretan

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    U mnie spec od zawiasu powiedział ze nie moze sie ruszac i ma byc na sztywno. Tak jak mam tylny stabi.
    Tutaj kazdy ruch wskazuje na wywalone gumy które mogą nie byc zniszczone, ale mogły wytrzec sam stabilizator
    Właśnie odkręciłem łączniki i stabilizator sztywno siedział w gumach. Więc nie ma możliwości aby stukał.
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF