przewody WN,swiece nie sa czujnikami :shock: wiec nie maja wplywu na zapalanie kontrolki...Cytat:
Napisał Yyogi22
Printable View
przewody WN,swiece nie sa czujnikami :shock: wiec nie maja wplywu na zapalanie kontrolki...Cytat:
Napisał Yyogi22
pwn?przewody wysokiego napiecia?patrz wyzej.jesli zaobserwowales ze dzieje sie to po deszczu sprawdz polaczenia czujnikow(sondy,temperatury,polozenia walu,polozenia przepustnicy ...)jesli gdzies zauwazysz na stykach nalot trzeba to dokladnie oczyscic i zabespieczyc np.elektrosolemCytat:
Napisał currahee
Ja miałem problem z kontrolką wtrysku. Po deszczu czy kilkudniowym postoju zapalała się losowo. Przyczyną były kable sondy lambda, po prostu były już zaśniedziałe i sygnał czasami był a czasami nie. Tak więc zacznijcie od sprawdzenia tego elementu.
Jest jeszcze jeden możliwy powód . Paliwo . Starsze autka nie zawsze były przystosowywane do 98
nie.paliwo nie powoduje zapalenia kontrolki .Cytat:
Napisał Ferrari-1
Paliwo może nie ale wieszający się wtryskiwacz tak.Cytat:
Napisał lesio146
Mi też się kontrolka od wtrysków zapala. Dokładniej to opisze w osobnym poście (o moich bojach w czasie podróży nową alfą do PL) W Polsce pojechałem na kompa bo najpierw kontrolka się zapalała co jakiś czas a potem świeciła się ciągle. Komputer wykazał błąd integratora sondy lambda, skasowali mi błędy i było ok dwa dni z znowu się zaczęła zaświecać. Odpiąłem aku na pół godziny i pomogło teraz żona autem jeździ bo mnie w kraju nie ma i mówi że się nic nie zaświeca.
nie.zawieszony wtrysk nie spowoduje zapalenia kontrolki.jego elektryczna awaria tak.Cytat:
Napisał Lesio
a sprawdziłeś to ?Cytat:
Napisał lesio146
Spowoduje u mnie tak było. Przecież jak masz wyłączony wtryskiwacz to nie ma z niego sygnału.Cytat:
Napisał lesio146