Z tą kontrolką to różnie zapala się na kilka sekund kiedy tylko chce.
Generalnie auto zachowuje się normalnie ani nie przerywa, ani nie traci mocy kiedy sygnalizuje awarię.
Jest to Alfa 146 na 1.4 Boxer.
Jaka może być tego przyczyna.
Z tą kontrolką to różnie zapala się na kilka sekund kiedy tylko chce.
Generalnie auto zachowuje się normalnie ani nie przerywa, ani nie traci mocy kiedy sygnalizuje awarię.
Jest to Alfa 146 na 1.4 Boxer.
Jaka może być tego przyczyna.
Dobrze byłoby gdybyś napisał coś więcej, kiedy się to dzieje najczęściej (zaraz po rozruchu czy nieco później?), czy masz instalację gazową itd.Napisał Karol88
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Powiem tak.
Autko ma przejechane 183 tys km.
2 i pół roku temu zostały wymienione wałki, rozrząd, sprzęgło, zawory oraz komputer od obrotów (oryginalny).
Nie mam gazu.
Jeżdżę tylko na paliwie 98.
Tak jak pisałem wcześniej z tą kontrolką to różnie.
Zapala się raz na 3 sekundy, a raz na 15 i to kiedy chce, ale auto zachowuje się zupełnie normalnie
Dopóki nic się nie dzieje i wspomniana kontrolka zapala się tylko na chwilę raczej bym się tym nie przejmował, ale jeśli jesteś dociekliwy jedź na diagnostyke komputerową, choć może się okazać, że wszystko jest OK i wywalisz co najmniej 50 zł w błoto.
Nie wiem gdzie tankujesz, ale można byłoby na początek spróbować zalać paliwka na innej stacji a jeśli to nie pomoże to zaryzykować z jakimś dodatkiem do czyszczenia wtrysków - koszty w sumie niewielkie a warto byłoby zacząć od najtańszych rozwiązań :wink:
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Dziś wyjeżdżam nad morze i kupiłem środek do czyszczenia wtrysków firmy STP , podobno super działa, zobaczymy
Mam tylko nadzieję, że mojej 146 nic nie strzeli do głowy![]()
była - Czarna 146 1.4 Boxer
była - Verde Minerwa 166 2.0 V6 TB
jest - Blue Mate 146 1.7 16v Boxer
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rugi_raz_.html
jest - Crosswagon Q4
STP to raczej tani szajs...ale nie o to chodzi.kontrolka awari ukladu WTRYSKOWO-ZAPLONOWEGO(nie jak piszesz wtrysku!)zapala sie z powodu niesprawnosci ktoregos z czujnikow najczesciej.blad ten jest w pamieci EKU,wiec podpiecie pod examiner rozwiazuje problem.Napisał Karol88
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
jeśli jeździsz na paliwku 98 to 50PLN żaden wydatek, jechałbym na diagnostykę, może padać sonda
Dzięki za podpowiedź, ale dziś już nic z tym nie zrobię ponieważ o 03:00 wyjeżdżam na 2 tyg. nad morze.
Na pewno zajmę się tym jak wrócę. Dzięki.
ja mam podobnie w 146 1,6 ts, tylko że kontrolaka zapala się zazwyczaj gdy autko stoi nie odpalane kilka dmi tj 4 czy więcej, odpalam, chwilke normalnie, zapala się kontrolka, silnik pracuje nierówno, zgasze silnik, odpalam i czasem wszystko ok, a czasem przejade z zapaloną kontrolką kilka km kontrolka zgaśnie i wszystko ok, natomiast gdy autkiem jest jeżdzone codziennie czy nawet przepale co drugi dzień wszystko jest wporządku, dodam że świece sa nowe, może kable jakieś felerne
Yyogi22, mam niemal to samo tylko jeszcze musi popadać to bankowo marchewa się zaświeci. Np. wczoraj auto stało cały dzień a cały czas padało. Dziś odpalam i oczywiście marchewa, a silnik idzie trochę nierówno. Przejechałem kawałek, silnik się rozgrzał i wszystko ok (kontrolka już się nie świeciła). Myślę, że to pwn albo może jakaś wtyczka np. od sondy :roll:
FORZA ITALIA !