a jak jest z gladkoscia tego lakieru ??
Badalem dwie 156 i wydawal mi sie on pod reka bardzo ostry Tak jakby nie wypolerowany po malowaniu
Przy pierwszej myslelem ze malowana ale druga byla mojej znajomej ktora jest pierwsza wlascicielka
Printable View
a jak jest z gladkoscia tego lakieru ??
Badalem dwie 156 i wydawal mi sie on pod reka bardzo ostry Tak jakby nie wypolerowany po malowaniu
Przy pierwszej myslelem ze malowana ale druga byla mojej znajomej ktora jest pierwsza wlascicielka
szef potwierdzam!! lakier jest bardzo szorstki w dotyku.
Eeeeeee u mnie nie jest szorstki właśnie sprawdzałem a u was może te opiłki metalowe tak drapią :mrgreen: . Co do utrzymania w czystości to jak każdy ciemny kolor jest niewdzięczny. A faktycznie co do samego koloru to jest ciężki do określenia, mam zdjęcia na których wygląda jak zielony - robione w pochmurny deszczowy dzień a i takie gdy jest prawie czarny zwłaszcza po wieczór . Więcej zdjęć tutaj gdy wygląda jak powinien Zdjęcia Blu Cosmo i nie tylkoCytat:
Napisał piotriix
tez na jednej alfie widzialem ze jest jak by suchy, szorstki, ale to wynika chyba z tego ze nie był zbyt często polerowany. mój jest gładziutki, ale poleruje auto 3razy do roku, conajmniej.Cytat:
Napisał piotriix
Kolor mojego autka to 'orientblau metallik' bodajze, pisowni pewien nie jestem. Chyba działa na podobnej zasadzie, bo na ogół jest ciemnogranatowy. W różnym świetle ma różny odcień/kolor. Od bardzo ciemnogranatowego po fiolet. I także jest dośc szorstki, dopiero po woskowaniu miły w dotyku. :)
wg mnie to ciemny granat metalik
potwierdzam słowa poprzedników - czysty i wypolerowany jest suuuuper ale niestety jak to na ciemnym kurz widać dosyć szybko
no i rzeczywiście czasem wygląda jak czarny
mnie sie podoba bo mój :P
taki kolorek widzialam na 156 kolegi z Rzeszowa...piekniutki...gleboko granatowy niemal wpadajacy w ciemna zielen...czasem w odcieniu grafitu z granatem....poprostu opalizuje do slonca...pieknie wyglada po umyciu...a ze sie brudzi to tez wiem bo mam czarna belle i pucuje regularnie co sobote :mrgreen:
No to ja sie podlacze do tematu :D Od kupna mojej Belli - czyli luty tego roku nie potafilem dokladnie zidentyfikowac koloru swojej AR 156, az do niedzielnego popoludnia kiedy w koncu zauwazylem na boku tylnej klapy oznaczenie koloru. No i oczywiscie jest to BlueCosmoMet. Ktory tak jak poprzednicy i poprzedniczki napisali raz jest to kolor ciemnogranatowy; raz ciemnografitowy, raz grafit wpadajacy w zielen, a raz supelnie czarny. A wszystko jest to zalezne od pory dnia i warunkow atmosferycznych. Ale do sedna bo myslalem, ze tylko ja mam problem z okresleniem koloru, ale widze,ze inni Alfisci rowniez :lol: . Pozdrawiam wszystich serdecznie.
P.S. W mojej osobistej ocenie jest to jeden z ladniejszych i tajemniczych kolorow Alf :wink:
Ja też mam BlueCosmoMet :P
Kolorek jest piekny. Pozdrawiam :)
Jednym słowem KOSMICZNY :mrgreen: