a jeszcze jedno
JTS jest silnikiem który powstał przy współpracy z GM
co ciekawe ma korek wlewu oleju i bagnet taki sam jak używane w Oplach... ;(
Printable View
a jeszcze jedno
JTS jest silnikiem który powstał przy współpracy z GM
co ciekawe ma korek wlewu oleju i bagnet taki sam jak używane w Oplach... ;(
A ja powiem tylko, że gdybym miał jeszcze raz podejmować decyzję o kupnie Alfy, to raczej wybrałbym 2,5 V6, Ale i tak nie narzekam na moją 2.0TS
Cześć Nowy! :)
Szkoda, że nie używasz opcji „szukaj” było bardzo dużo takich postów.
Na Twoje pytanie każdy będzie odpowiadał subiektywnie więc ja bym się jakoś nie opierała na takich opiniach, a raczej przejrzała po prostu FORMUM i będziesz wszystko wiedział.
Niemniej jednak z moich doświadczeń to najważniejsze to odpowiedź na pytanie po co Ci ten samochód? Bo Alfe się kocha za wygląd i osiągi, a nie za ekonomie. Zatem powiem Ci tak... z silników TS 2.0 to w ogóle minimum jakie bym kupiła drugi raz. Można sobie już pojeździć, w sensie powygłupiać, ale trochę mocy jednak brakuje do szczęścia, a już potrafi sobie „wypić”. V6 jest super!!! Jak nie za bardzo zależy Ci na kosztach związanych z benzyną (spalanie większe około 4 litrów) i nie mieszkasz w mieście to człowieku BIERZ! Co do pozostałych to myślę, że 1.8 nie odstępuje od 2.0 za bardzo, ale 1.6 w tych samochodach to powinni zabronić (przepraszam właścicieli za bezpośredniość).
Sprostowanie:
Jeszcze są JTD… bardzo fajne właśnie jeśli chcesz bym ekonomiczny. Na pewno ktoś o nich też już pisał.
1) One będą nieśmiertelne… zobaczysz. :)
2) Jak każdy. Jak nie dbasz o samochody i traktujesz je tylko do wożenia pupy to raczej to nie dla Ciebie.
3) Takie same jak dla innych.
4) Z gazem? Yyyyyy… to Ty jednak nie KUPUJ ALFY!!! Moja p[ije 98, bo słabo jej już na 95, a o gazie to nawet nie chce mi się myśleć.
5) Tu i tu są miny… Lepiej gupić z głową.
6) Najmłodszy…
Na co patrzeć? Też jest na ten temat post wiec tam sobie zobaczysz jak użyjesz opcji "szukaj".
Pozdrawiam,
Monika