a na kompie ile pokazuje cisnienia doładowania (1.9-2.1 bara ok) co do krecenia sie wirnika to napisze w sobote bo bede grzebał w tych okolicach ale raczej powinna delikatnie sie krecic cisnienia oleju tam niema na wyłaczonym silniku;)
Printable View
a na kompie ile pokazuje cisnienia doładowania (1.9-2.1 bara ok) co do krecenia sie wirnika to napisze w sobote bo bede grzebał w tych okolicach ale raczej powinna delikatnie sie krecic cisnienia oleju tam niema na wyłaczonym silniku;)
Na wolnych obrotach miałem 1bar i napięcie 1,871 V , a przy 2500 obr 1,1 bara i 2,049V...
zrobiłem wykresik :
Załącznik 67414
Na moje oko wszystko dobrze...
Może coś z EGRem? Nie zaślepiony, czynny.
Panowie ręce juz mi opadają, niewiem już gdzie szukać czego sie łapać, a w poniedziałek jade na urlop... 400km w jedna strone, mam nadzieje ze nic sie nie rozwali po drodzie.
kiedy wymieniałes filtr powietrza ? moze wlot jest przytkany , w starym aucie wlot powietrza zakleiły mi kamyczki słuzace do uzupełniania dziur w jezdni a ze byla to benzyna to poprostu przestał jechac i zgasł :) opory toczenia sprawdziłes? olej w skrzyni? (moze juz go tam niema) katalizator? moze jest zatkany
Czyściłeś filtr paliwa? u mnie jakiś czas temu był zasyfiały, wyczyściłem i auto jakby 20koni więcej.
Przepływomierz inny niż boscha się nie nadaje, od razu nowy po wstawieniu chodzi tak jak wadliwy oryginał.
Skąd jesteś? Jeżeli Warmińsko-Mazurskie to mogę pomóc.
Jakby nie było najprawdopodobniej będize to przepływomierz. Nie zdawałem sobie sprawy z tego jaka jest różnica ze sprawnym. Wcześniej auto paliło w trasie około 7 litrów przy oszczędnej jeździe, przy ostatnim wypadzie nad morze wyszło minimalnie ponad 5 przy cały czas włączonej klimie a do tego odzyskało jakieś 20 koni. Nie radzę oszczędzać na przepływce, na Allegro można już kupić za około 360zł. Ja żałuję że wymieniłem tak późno - tyle straconego paliwa i wrażeń z jazdy...
Filtr powietrza nowy, koła pracują z małym oporem. Olej w skrzyni no tak troche ponizej minimum (jakiego tam najlepiej dolać? bo czysciutki jest). Katalizatora nie posiadam, już taka kupiłem.
Filtr paliwa nowy w tamtym tyg.
Ta przepływka hmm, ale obie które mam pokazuje na komputerze takie same wartość.
Jestem z południowej wielkopolski, dokładnie z Ostrowa Wielkopolskiego, wiec troszke daleko :/
olej do skrzyni 75w90 . Kola trą ? a powiedz jak reaguje na gaz troszke wciskasz i przyspiesza czy tak do 1\3 wcisnietego praktycznie bez roznicy? jak napisal PanJarek uszkodzona przepływka orginalna ma takie same parametry jak nowy zamiennik , mi na autostradzie pali okolo 6,5 litra no ale jazda na 3500obr
- - - Updated - - -
co do EGR to zaslep szkoda auta , bez kata bedzie ciut wiecej palic
Koła tył pracują bez oporu, przód wiadomo idzie ciężej, ale nie trą. Co do przyspiesznia to widaje mi sie ze jest tak jak piszesz do 1/3 jakby nie chciała jechac. Co to może oznaczać ?
odepnij wtyczke regulatora cisnienia paliwa na pompie spryskaj tak samo czujnik na listwie wtryskowej i cos tam jeszcze jest. trzy wtyczki przeczysci i spryskaj napisz czy inaczej reaguje na gaz u mnie tak jest a przyczyna jest konczacy sie regulator , czasem nie pusci cisnienia i nie odpala
Do autora napisz jak było żeby temat był doprowadzony do końca bo ludzie często zaczynają temat i ślad się urywa,a ludzie szukają dalej pomocy mam nadzieje,że sobie poradzisz z autem u mnie wszystko działa bdb w tym samym silniku nie dawałeś wcześniej do jakiegoś pana Bebe grzebać ? może sobie coś przypominasz ? jak tak to nas o tym powiadom i ten EGR to wyczyściłbym u mnie to gwizdało turbo bo wężyk trzeba było zmienić i auto więcej paliło filtr powietrza był jaki był hehe jednak jak zmieniłem trochę styl jazdy to to było główną przyczyną u mnie. :)