-
Spalanie wzrosło, ponieważ sprzęt, który posiadasz ciągnie ogromne ilości (jak na Twój alternator) prądu. 75A daj maksymalnie przy 14V jakieś 1000W. Odlicz Światła lampeczki duperelki i będziesz wiedział dlaczego przygasa wszystko i spalanie wzrosło o 2-3 litry. Sprawdz napięcie na alternatorze, akumulatorze i na wzamku i podaj te dane to może uda się obniżyć trochę to spalanie. Jakimi kablami masz podłączony wzmacniacz z akumulatorem?
-
Przed założeniem sprzętu radio tak samo przygasało , nic więcej nie przygasa wszystko normalnie świeci , jak będę miał chwilę czasu to sprawdzę, Kabel prądowy jest na pewno ok ale nie pamiętam teraz przekroju i nazwy itp.
-
Sprawdz te parametry, które Ci podałem. Na włączonym silniku i tych odbiornikach prądu, na których jeździsz normalnie.
-
Spalanie wzrosło o 2-3 litry? Coś w to nie wierzę, że przez audio. Jakie masz te wzmacniacze? Ja mam dość mocny sprzęt (opisałem w jednym z postów) i nawet nie zauważyłem by cokolwiek wzrosło.
-
Niewiem, ale wzrost spalania zauważyłem troche po zamontowaniu car audio, ale winne mozę być filtr LPG bo nie wymieniany jest od montażu LPG.
-
Często jeździsz na sprzęcie na grającym "prawie" lub na full?
-
Pisałem wcześniej że jest tak na 96 na 100 , i cały czas jak jeźdze to włanczam
-
Jaki to wzmacniacz? Bo nie wydaje mi się żeby brał więcej prądu niż mój Ground Zero.
-
Zrób eksperyment. Pomęcz się ze dwa trzy dni bez grania i zobacz czy spalanie spadnie :)
-
W ogolę nie ma różnicy w spalaniu z skrzynią a bez , czyli muszę jechać na regulacje