Mam takie pytanie ile może wzrosnąć spalanie przez skrzynie basową ?
Mam takie pytanie ile może wzrosnąć spalanie przez skrzynie basową ?
Nieznacznie, bardzo nieznacznie do tego stopnia że się tego w spalaniu nie uwzględnia (tak jak włączonych świateł) - no chyba, że masz sprzęt kilka kV
Jaka moc??? od mocy zależy jakie alternator dostaje obciążenie. ja mam ponad 3000w i nie widać różnicy, chyba że chodzi ci o wagę sprzętu to im cięższa zabudowa tym będzie palić więcej.
Moc wzmacniacza to 1200 , a skrzynia to 700 RMS , waga to max z 40 kg
To się nie musisz przejmować bo tego nie odczujesz, samochód będzie cięższy i to wszystkotak nawiasem to sieke będzie robić
![]()
pozdro
Zwłaszcza, że cały czas nie grasz na pełnej mocy. No chyba, że się mylę bo ja mam dość mocny sprzęt ale podczas jazdy wykorzystuję jego moc w bardzo małym stopniu.
Daje ładnie , tylko muszę lepsze radyjko sprawić bo te nie wyrabia , a głośność mam na 94-96 na 100 .
??? to wystarczy na wzmacniaczu podbić...
A sprawdzałeś instalacje prądową do takiego poboru mocy? Bo może być tak, że nie dość, że zajedziesz alternator, akumulator to jeszcze będzie dużo dużo palił. 1.4 podejrzewam, że nie ma zbyt dużego alternatora.
Akumulator jak dobrze pamiętam mam 55 , alternator był wymieniany z powodu pęknięcia obudowy , który pasuje do 1.4 i 1.6 , a jakiej mocy jest to nie pamiętam , a radio muszę zmienić gdyż jak jest po 88-90 na 100 to robi się dyskoteka , i nie ważne czy ze wzmacniaczem czy bez . I nie wiem od czego spalanie wzrosło z 2-3 litry na 100 km. Według książki jest 75 alternator oryginalnie w 1.4 i tak samo w 1.6
Ostatnio edytowane przez tero889 ; 10-09-2012 o 20:19