-
taka wiadomosc dostalem od lakiernika
Witam.Jeżeli te rysy są wyczuwalne pod paznokciem to trzeba to lakierować, nie da się wypolerować.
Nic tu się nie da innego wykombinować jak lakierowanie trzech elementów, nie da się zrobić przy tym kolorze zaprawek, bo nie ma to sensu, nawet lakierowanie do krawędzi na wysokości klamki jest mało opłacalne a na pewno będzie widoczne.
Swoją drogą to wg. mnie jest to rysa od jakiegoś narzędzia , śrubokręt, gwóźdź itp itd, gdyby ktoś zarysował cofając innym autem to rysa byłaby prosta od początku do końca a tu zygzaki.
Tak, czy inaczej aby było dobrze i ładnie należy to polakierować.
Pozdrawiam Paweł Bekisz
-
Dobrze zrozumiałem że lakiernik daje taką odpowiedź nie oglądając auta?
-
-
Wydawanie opinii bez oglądania auta dość dziwne w tym fachu, aczkolwiek takiej odpowiedzi można było się spodziewać. Spora cześć lakierników najlepiej pomalowałaby całe auto bo elementy malowane będą się odróżniać itd itp. Aczkolwiek jeśli rysa rzeczywiście wyczuwalna jest pod paznokciem może być tak, że sama polerka sprawy nie załatwi.
-
tak myslalem ze bede musial malowac 3 elementy fak
-
Ja bym podjechał autem do jakiegoś dobrego lakiernika by obejrzał i dopiero po oględzinach powiedział czy malowanie jest konieczne.
-
moze ma ktos jeszcze jakies pomysly kiedys spotkalem sie z oferta na allegro usowanie takich rys ale widze ze nikt sie nie oglasza
-
nie taki rzeczy ze szwagrem robiliśmy :D
a tak naprawdę to nie mam szwagra i ciężko w 100% po fotach ocenić, jeżeli zdjęcia dobrze odzwierciedlają stan faktyczny wydaje mi się że 30 min zabawy z polerką kilkoma pastami, padami ewentualnie dla pewności przed polerką papierem wodnym i powinno wyglądać jak ta lala.
Lakiernik napisał że do malowania bo chce zarobić i mu się nie dziwie.
Pozdrawiam
Adrian
-
też miałem taką sytuację. Wzdłuż prawego boku ktoś mi wyrysował piękną sinusoidę... Pomogło ostatecznie tylko lakierowanie elementów. Też rysa była wyczuwalna pod paznokciem. Na czarnym kolorze dopiero to było widać...
-
Też byłem z 3 rysami, które czuć pod paznokciem u znajomego lakiernika powiedział, że po polerowaniu zejdą do połowy. Mam za to gorszy problem gdyż dowiedziałem się od niego, że nasze belle mają bardzo delikatny lakier. Na masce popękała mi wierzchnia warstwa lakieru od płynu do spryskiwaczy:mad:. Wygląda to nie za fajnie nie wiadomo czy zejdzie po polerce:(