-
Chyba jednak w kapeluszu.
Co do wyboru spośród tych trzech aut wybrał bym 147 bo tak wybrałem gdy kupowałem swoje auto. Wsiadasz raz do 147 i już nie chcesz wysiadać.
-
Witam! Tak jak wiekszość tutaj kolegów wypowiem sie podobnie ze każdy Ci tutaj powie bierz Alfe,nobo jesteśmy chyba wszyscy nimi zachwyceni! co do wyboru wal w ciemno w megane jesli sie wachasz, to poprostu jest taka przyjacielska rada! dlaczego? a no dlatego by najmniej ze nie bedziesz miał jakiś kłopotów co rusz z zawieszeniem, nie bedzie Ci sie nic paliło na desce,chodzi o kontrolki, spalanie megany 1,6 16v oscyluje max 7 litrów a chodzi tak ze alfa 2,0 nie ma po co stawać przy niej, ale najważniejsze są koszty utrzymania! reno jest tańsze pod każdym wzglądem, wiem wiem, skarcicie mnie teraz, no ale cóż mam megane moj ojciec ma megane bracia maja tez reno no i mam tez alfe a po trzecie handluje autami! wiec bedzie nam wszystkim miło jak kupisz alfe ,ale czy tobie wyjdzie Ci to dobrze? Niewiem jak kupisz piękną alfe to każdy cie rozpozna czy zwróci uwage bo alfa jest Piekna, kupisz megane nie bedziesz sie wyróżniał za to zostanie ci wiecej w portwelu! Przepraszam wszystkich za słowa goryczy bo troche sam sie dziwie ze nie upieram sie przy alfie! Zrób jak uważasz bo pamietaj ty bedziesz nim jeżdził a co ważne bedziesz kiedyś auto sprzedawał,.a ztym już jest gorzej! bo Ludzie boja sie alfy niewiedzieć czemu!
-
1 załącznik(i)
Witam
Moja przygoda z Fiatem Stilo zaczęła się równo dwa lata temu. Za niecałe 20.000zł zakupiłem 1.9JTD 2005r.
Do tej pory przejechaliśmy razem 70.000km a łączny przebieg przekroczył 150.000km.
Silnik JTD w Stilo to naprawdę dobra jednostka napędowa którą z czystym sumieniem mogę polecić.
Zaskoczy Cię dynamiką oraz ekonomią. Ja sam jeżdżąc dynamicznie i ciągle "bawiąc się" przepalam około 6l na 100km.
W moim przypadku samochód został osadzony na 225/45 r.17 i jest przyklejony do nawieżchni.
Zakręty i łuki pokonuje szybko i pewnie, nie ingerując wcześniej w fabryczne zawieszenie.
Z perspektywy czasu moge powiedzieć że to byl strzal w dziesiątkę gdyż za stosunkowo małe pieniądze możemy kupić młody samochód.
Oczywiście nie bez wad ale dla mnie były one do przyjęcia.
O Stilo mogę powiedzieć wiele, jeżeli będziesz zainteresowany to daj znać.
Załącznik 73459
-
ładne to twoje stilo, 115 czy 140 ?
-
...Dzięki kolego.
samochód sprowadzony z Belgii, niestety 100KM
z tego co się dowiedzialem to diesel w Belgii, Holandii oraz Francji był specjalnie "dławiony"
podobnie było z Oplem Astrą...
-
hmm,
octavia I tour, jak dla mnie dramat, juz lepsze plastiki byly w moim bylym punto 2 co jest juz osiagnieciem niemieckiej mysli technicznej.
Design tragiczny, jedyny plus ze auto jest obeznane w serwisach i czesci tanie bo to kontrukcja z 1996 roku czy jakos tak.
Stilo w wersji 3d jakos jeszcze wyglada, 5d juz slabiej a kombiak to szkarada jakich malo .
Meganka nieglupi pomysl bo bagaznik wiekszy i bardziej komfortowo sie jedzie.
147 najladniejsza i najlepsze trzymanie w zakretach :)
-
Przepraszam,ominąłem fiata, stilo jak wiadomo bliska rodzina z alfa! silniki te same włoski temperament no i styl nic dodac nic ująć samochód bardzo dobry, czy w benzynie czy w diselku! polecam najmniej poreczny 3 trzwiowy, pieknie sie p[rezentuje. Pozdrawiam wszystkich!
-
Kazde z tych aut ma swoje ewidentne wady i zalety kazdy z nich jest inny od drugiego,kazdy mial innego wlasciciela ktory dbal o woz albo nie wszystko zalezy od wczesniejszego uzytkownika gdy trafisz na skatowany egzemplarz kazdy bedziesz przeklinal.Przy kupnie nie kieruj sie tylko sercem ale rowniez rozumem i stanem faktycznym pojazdu.
-
Megane II - tu odczucia ludzie mają różne względem wyglądu - jedni mówią, że to żelazko, drudzy się zachwycają. Słyszałem, że są problemy z elektryką. Przez jakiś czas sam rozglądałem się za wersją Sport, ale nie znalazłem nic ciekawego i skończyło się na kolejnej 147 :) i dobrze zrobiłem :)
Stilo - cóż... wersja 3d całkiem ciekawa, niebrzydka, wersja Abarth 170 koni to już coś, podobno nawet selespeed tam jakowyś inny i mniej awaryjny (podaję za fachurami z Arkuszowej)... ale wersja 5d to totalna porażka, szczególnie z tylu, który jest taki jakiś obwisły i kojarzy mi się z psem Droopym.
-
Nie ma samochodów bez wad i zalet ;)
Jeśli chodzi o wybór tych trzech, to ja osobiście wybrałbym coś z "włoskiej półki" ;) Stilo 3D jak najbardziej-fajne autko :) Alfa 147 czy w 3D czy 5D prezentuje się ładnie :) czego nie można powiedzieć o Fiacie Stilo ;) Jednostki napędowe są bliźniacze.