U mnie takie stukanie było spowodowane wtryskami, więc sprawdź kolego korekty jeszcze.
U mnie takie stukanie było spowodowane wtryskami, więc sprawdź kolego korekty jeszcze.
wiem o co pytal ale zalecilem mu raczej wymiane calosci.Z tego co sie orjentuje ori jest sprzeglo chyba Valeo.I tak na allegro ma do wyboru raczej tylko 3 firmy-Valeo, LUK i Sachs wiec ktore jest Ricambi Orginali??Ja bym zakladal pewnie Valeo
Dziękuję wszytkm za podpowiedzi. Na razie się wstrzymam z nerwowymi ruchami i zobaczymy czy coś się zmieni czy nie. Co do wtrysków to sprawdzę, diagnostyka komputerowa to wykaże? PS czy Chip Tunning na 150 KM jest bezpieczny dla tych silników? 1,9 JTDM 115 KM 8v.
bezpieczny.Skad masz auto??Jesli z Belgii to moze miec 115 KM jezeli spoza Belgii moze miec nawet 130 KM w serii
A u mnie nie stukało do wymiany dwumasy, sprzęgła i oleju w skrzyni. Teraz stuka :) Zauważyłem ze poniżej ok 10 stopni C. Jak jest cieplej to cisza. To ma chyba coś wspólnego z gęstością (ew rodzajem) oleju w skrzyni.
Auto z Belgii więc 115 KM i muszę przyznać, że mimo masy i małej mocy to i tak jest żwawy:)
- - - Updated - - -
Olej wymieniłem na Motula...bez zmian:)
Miałem te same objawy...po wymianie dwumasy i sprzęgła wszystko ucichło.
Podepnę się do tematu
Chodzi o taką rzecz. Podczas ruszania na zimnym silniku trzeba bardzo delikatnie puszczać sprzęgło bo potrafi zgasnąć. Później jak się trochę rozgrzeje już jest git znaczy normalnie. Dodam jeszcze że w sprzęgle nic nie stuka i nie szarpie.
Też tak macie?