bzdury może dla ciebie ale rozrząd w TSach robi się na blokadach wałków i tylko tak jest prawidłowo. wszystkie inne metody są zawodne
Printable View
bzdury może dla ciebie ale rozrząd w TSach robi się na blokadach wałków i tylko tak jest prawidłowo. wszystkie inne metody są zawodne
człowieku!!!
czy ktoś tu wspomniał o robieniu bez blokad?!?!?!?
oczywiście że na blokadach:) bez blokad nawet bym sie za to nie zabierał:) cały czas chodzi mi tylko o to koło rozrządu. Wcześniej to nie ruszałem tego koła na wałku wydechowym i nie było problemu. Teraz dostałem głowice z poluzowanym kołem i chcialem ustalić jego poprawną pozycję żeby nie było błedu czujnika położenia wałka który położenie odczytuje właśnie z koła. Jeśli dobrze myślę to prawidłowe ustawienie koła jest wtedy gdy skręci się je do końca w prawo.
jaaaaaa
wstępnie można ustawić w prawo
ale i tak napinany pasek je obróci trochę w lewo...
tylko ważne jest jeszcze zgranie znaków pasek/koło...
moim zdaniem wszystko już jasne...
znaki na kołach i wale mam zgrane z tymi na pasku
tylko pamiętaj żeby co chwilę kontrolować czy wał jest w GMP1T
napisz do moda żeby zamknął temat
jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania to PW
Oczywiście, że oba koła po napięciu paska obrócą się lekko w lewo - i tak ma być.
Wtedy trzeba dokręcić koła uważając, aby wał korbowy pozostał w GMP dla 1. cylindra - dlatego trzeba cały czas kontrolować wskazania czujnika zegarowego.
Po zdjęciu blokad należy koniecznie sprawdzić ustawienie wykonując 2 obroty wału i ponownie przyłożyć blokady.
Na koniec trzeba ostatecznie wyregulować napinacz.
i tak ma właśnie być bo inaczej po co by były blokady. przy napinaniu musi koło się właściwie ustawić dlatego poluzowali koła.
a czy ktoś napisał że z blokadami. tematy czytają różni użytkownicy i akurat w tych silnikach temat blokad jest bardzo ważny. dla potomnych dodam, że inne są blokady do 1,6 ECO, inne dla 1,6 120KM i inne dla silników 1,8 i 2,0. przy odrobinie wprawy można wykorzystać blokady z 1,6 120KM do 1,6 105KM, odwrotnie raczej nie.
dziękuje wszystkim za pomoc, autko odpaliło elegancko tylko mam problem z wariatorem ale to już inna historia. Od razu przestrzegam gdyby ktoś był z moich okolic (kąty wrocławskie) uwaga na serwis boscha w tej miejscowosci ponieważ mój kuzyn tam pracuje i partoli robotę. Musze mu zrobic antyreklame gdyż przez jego niewiedze jestem 500zł w plecy ponieważ założył pół roku temu wariator w porysowane panewki i wariator uszkodził się...