-
Strasznie drogie te obudowy. Żeby się przekonać to trzeba byłoby rozebrać kluczyk i zobaczyć co jest w środku. Pewnie trzeba całą elektronikę łącznie z pastylką immo przełożyć do nowej obudowy i będzie śmigało bez programowania. No chyba że jest tu jakiś myk to utrudniający.
-
rozdzielasz kluczyk, wyjmujesz element z bateria. a z obudowy wyjmujesz delikatnie gumke z przyciskami, odkrecasz wkret /pod logo NIE ma zadnego mocowania wiec nie zdejmuj:)/rozdzielasz obudowe i przekladasz elektronike do nowej. nie ma zadnej pastylki tylko ta plytka. Co do wyjecia grotu to trzeba tylko usunac cienka rurke z boku metalowej czesci...jest tylko wsunieta! ja za nowiusienka obudowe na tablica.pl zaplacilem 100 pln wiec te ceny troche z kosmosu...trzeba szukac...pozdr.t
-
Hymmm, skoro mówisz, ze w gruncie rzeczy nie jest to trudne, to muszę sie za to zabrać. Tak jak piszesz, na allegro trochę drogo kurde. Poszukam, to może też znajdę coś tańszego, a jak nie, to już trudno kupię ten drogi, bo nie wyglądają zbyt estetycznie te moje klucze.
-
Pojawiły się obudowy pilotów do 147 i 156 z chin to w końcu pojawią się i do 159.
Te z czerwonym:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...012/11/196.jpg
też już się pojawiły więc pewnie niedługo pojawia się te czarne z chromowaną górą. Poza tym można zawsze ten "chrom" pomalować, a czarny plastik okleić w oczekiwaniu na pojawienie się nowej obudowy.
-
Ta ja zdarłem sobie ten chrom, i pomalowałem. Wyszło jak wyszło, ale tragedii nie ma. Problem w tym, że w obu kluczykach pojawiły się pęknięcia w okolicy przycisku :/
Na tanie chińskie zamienniki bym nie liczył skoro do tej pory nie ma.
-
Ten chiński to pewnie jakościowo jeszcze gorszy ;D
-
...,a ja bym poczekal....raz na jakis czas sie pojawiaja...
osobiscie gdybbym mial placic taka kase to juz wolalbym zamowic w serwisie i miec zapasowy...
a obudowe niszczy mysle metalowe koleczko od smyczy, kluczy...zrobie zdjecie swojej starej obudowy moze sie komus przyda...generalnie nie bylo tragedii...pozdr.t
-
Ja ostatnio kupiłem do 147 obudowę (made in china) i jakościowo jest całkiem przyzwoicie.
-
Do 147 Jest jeden magik w warszawie koduje kluczyki do 147 kupuje nowe kluczyki w angli koduje i programuje do imo do body - nawet całkiem tanio :)
-