Witam Użytkowników, mam już trochę zużyte obudowy kluczyków w mojej Alfie. Mam takie pytanie, jak kupię taką obudową http://allegro.pl/kluczyk-chip-obudo...795843904.html, to co musze zrobić żeby po prostu "działało"![]()
Witam Użytkowników, mam już trochę zużyte obudowy kluczyków w mojej Alfie. Mam takie pytanie, jak kupię taką obudową http://allegro.pl/kluczyk-chip-obudo...795843904.html, to co musze zrobić żeby po prostu "działało"![]()
Nie wiem, czy nie trzeba jakiegoś kodowania robić. Jest przecież karta kodowa dołączana do aut- oczywiście ja tego nie mam bo poprzedni właściciele zgubili :/
Mam jeden kompletny klucz, a drugi to sam klucz fizyczny bez właśnie obudowy.
W sumie... to dołączam się do pytania bo może kodowany jest ten "patyk"![]()
Tak swoją drogą to strasznie szybko niszczeją te kluczyki. Już bym chyba wolał zwykły od takiej taniej zabawki. Żeby chociaż ta imitacja aluminium rzeczywiście była aluminiowa, a nie że raz gdzieś spadnie i poobijana ze wszystkich stron
Niestety, jakość kluczyka przypomina zabawkę made in china![]()
No właśnie kurde, kiepska ta jakość jest. Dodam, że mam kartę z kodem, jeżeli ktoś wie, co trzeba zrobić, to proszę o kontakt. Ponadto ile takie kodowanie może koszotować?
Nie jestem na 100% pewien, ale prawdopodobnie nie ma możliwości przeprogramowania używanego kluczyka.
Dowiadywałem się ostatnio tzn w maju i tylko serwis programuje kluczyki, tzn zamawia kluczyk pod dane auto i potem go tylko programują, narazie nasi fachowcy nie maja pomysłu jak zakodować kluczyk do 159,jeżeli coś się zmieniło to ja chętnie dorobię sobie drugi kluczyk,
A wiesz może ile kosztuje dorobienie kluczyka w serwisie?
Też mam tylko jeden kluczyk. W serwisie powiedzieli że nowy kluczyk kosztuje ok. 1000 PLN. W sumie trochę
Pytałem w Viamocie to mi powiedzieli ok.1000zł za kluczyk plus kodowanie około 200zł...
Nie wiem jak to dokładnie jest ale podejrzewam że środek tzn. wszystkie czipy itp można przełożyć do nowej/używanej obudowy także w przypadku zniszczonego plastiku można poszukać jakiejś używki w dobrym stanie i spróbować przełożyć.