-
posiadam karte kodową i kupiłem auto w komisie ten ch*j łysy gadał że to tylko bateria w jednym kluczy nie ma chipa a drugi wygląda na oki tylko ze aden nie reaguje a dobrze by było jak chociaż jeden by posiadał alarmu to nie ma no ale pilot powinien działać i teraz moje pytanie jak go zakodować posiadam FES najnowszy ale tam nie ma kodowania ściągnełem alfa obd ale posiadam elm327 i nie ce mi połączyć grrr brak mi już nerwów na nią wszystko jest mega sprawne tylko nie ten pilot:( a może ktoś by tanio odsprzedal pilot z kartą?czy też kodem? bo jak tamten nie ma chipa to bym go zmienił kupiłem na allegro fajne obudowy po 80zł i myślałem że będzie oki a tu lipa:( pomocy alfocholicy:)
- - - Updated - - -
nie boje sie bo czytałem po forum i znam się troche heehehhe posiadam kartę kodową i próbowałem zakodować pilot no ale nic z tego gdyż posiadam kabel elm327 i program alfaobd no ale nic nie chce mi połączyć z lapem nie wiem czemu no i FES to nawet niema takiej opcji dla tego skierowałem się do was z pomocą i nie wiem co mam zrobić nie posiadam auto alarmu no ale pilot powinien reagować ::( a tu nic :( pomocy alfacholicy.
-
Prosilem zebys napisal skad jestes latwiej bedzie mogl ci ktos pomoc jest na forum kolega bubu wiec myslee ze moglby ci pomoc napisac jak zaprogramowac kluczyk
- - - Updated - - -
drugi kluczyk moze byc bez elektroniki do otwierania ja tak mam jeden z pilotem drugi manualny
-
warmińsko-mazurskie okolice miasta Pisz a dokładnie to w Danowie koło małej miejscowości biała Piska chciałbym jak najtańszym kosztem to zrobic jeden chce za 30zł to zrobić jutro jadę do niego i napiszę co i jak mi z tego wyszło ale podejrzewam że mi tego nie zrobi:( wszyscy tu piszą na tych forach problemy jak ktoś daje problem to myslę że szuka odpowiedzi prawdziwych a nie kręcenia i jakiś głupot . jedno jest pewne nie zmienie alfy na żadne inne auto zbyt mi się podoba no chyba ze będę bogatszy wystawiłem ją na sprzedasz http://otomoto.pl/show?id=C28352107 i jak ładna?
-
Ja opisalem ci swoj przypadek odpowiedz znalazlem w necie pojechalem do serwisu z karta i drugim kluczykiem wykonano operacje kodowania kluczyka zaplacilem 120 zl
Napisz na forum regionalnym ze szukasz takiej pomocy moze ktos z okolicy mial taki problem, poleci ci gdzie go usunac a jak nie zadzwon do najblizszego serwisu i zapytaj ile taka usluga kosztuje to najprostsze rozwiazanie niz jezdzenie od warsztatu do warsztatu i tracenie pieniedzy chcby na same dojazdy
-
witam ponownie, byłem dziś u mechanika zaproponował mi wymianę za 250zł i włożenie 2 alarmu czy jakoś tak z 2 pilotem oczywiście się nie zgodziłem. Byłem również u tego dziada co niby piloty do aut koduje, nie dość że się naczekałem to potem ten f*ut powiedział że tylko w serwisie miałem chęć mu na*ebać w ten głupi ryj jak stary ch*j nie umie takich rzeczy robić to niech się za to nie czepia stary ch*j ch*j ch*j a ja chce mieć oryginalny kluczyk :( napiszę na ogólnym może ktoś pomoze