Osz w mordę :/
Chyba potraktuję dziadostwo penetrantem... zobaczymy, czy zadziała.
Ta korozja lub cokolwiek to przy samych kołach występuje? Może uda się jakoś uszczelnić chałupniczą metodą...?
Printable View
Osz w mordę :/
Chyba potraktuję dziadostwo penetrantem... zobaczymy, czy zadziała.
Ta korozja lub cokolwiek to przy samych kołach występuje? Może uda się jakoś uszczelnić chałupniczą metodą...?
A gdzie to trzeba tym penetrantem potraktować bo też od jakiegoś czasu ręczny nie odpuszcza do końca i blokuje mi koło które w trakcie jazdy grzeje sie na maxa.
Na początek odpuść linki, masz śrubkę pod podłokietnikiem.
Następnie możesz pryskać od strony zacisków, aczkolwiek najlepiej było by wyjąć linki i przesmarować poprzez przelanie smaru z jednej strony na 2.
Z tym demontażem tylu elementów wnętrza to przesadne utrudnienie prostej wymiany przez konstruktorów w nowym modelu. W 147 linki wymieniałem sam bez najmniejszych problemów. Oj widać lubią utrudniać życie właścicielom.
pierwsza zasada...na mrozie nie zaciąga się ręcznego ;) i dotyczy to wszystkich aut nie tylko włoskich ;)
Pierwsza zasada to nieuszkodzone pancerze. Jeśli woda nie ma jak się dostać to nie ma problemu.
W 20 letniej Ibizie zaciągałem ręczny i nie było żadnego problemu :)
Aczkolwiek rzeczywiście dobrym zwyczajem jest niezaciąganie ręcznego zimą... nigdy nic nie wiadomo.
OK- czyli czeka mnie psikanie tu i ówdzie :)
ALE! Skoro linka idzie we wnętrzu auta... to znaczy, że syf zbiera gdzieś w okolicy kół, gdzie te linki "wyłażą na dwór" :)
Będę gmerać i napiszę co i jak!
P.S. Drift-r ! Zabieg komplikowania aut dotyczy wszystkich nowo produkowanych aut... chcą ludzi ściągać do ASO.
Nie wiem Panowie, ale ja w żadnym aucie ( zaczynając od poczciwego Fiata 126p ) nie miałem problemu z zamarzaniem ręcznego ponieważ...nie zaciąga się go przy temperaturze poniżej zera !! Nie wiem, ale od dziada pradziada zawsze mi wbijano do głowy że nie wolno i tyle. Zawsze zostawiam na biegu. także jeżeli ja nie miałem NIGDY z tym problemu, więc może skorzystać z rady :)? Pozdro