Stawiam że mapy poleciały od Pb A jeśli chodzi o gaz to sterownik rozdupcony
na jakieś pół godz odłącz minusową klemę i tak jak kolega pisze pojezdzij na benzynce :)
Printable View
Stawiam że mapy poleciały od Pb A jeśli chodzi o gaz to sterownik rozdupcony
na jakieś pół godz odłącz minusową klemę i tak jak kolega pisze pojezdzij na benzynce :)
Nie koniecznie. U mnie sterownik jest ok. Mam ori włoską Lenzo Landi. Doprowadziłem benzynę do porządku (mam nadzieję), reset, adaptacja i jazda przez kilka tygodni na benzynie. Następnie gazownik zajął się LPG i jak na razie od 2 tygodni spokój.
Pewnie sonda padnięta i przepływka do wymiany. Takie spalanie to sporo za duże.jak sprawdzić sondę i przepływkę, znajdziesz na forum. Jak doprowadzisz to do porządku to wtedy reset LPG i auto kalibracja.Jeżeli masz słabe wtryski gazowe to będzie się rozjeżdżać mapa benzynowa i tak do kolejnego resetu.
problem tkwi moim zdaniem w sterowniku gazu Podjedz do gazownika Tylko przed uprzednim odłączeniu klemy na pół godz. I dojedz do niego na benzynie. Podłączy Ci kompa i wszystko wtedy będzie jasne
- - - Updated - - -
kolega pisał ze sprawdzał i nie miał błedów
Sonde sprawdzalem i byla okeej :D Bylem jakis miesiac temu u gazownika i podlaczal mi pod komputer itd,troche przy tym grzebal ... Odlaczal cylindry itd i stwierdzil ze pierwszy cylinder moze byc nadpalony ale tez na sto procent pewny nie jest ... Pozniej cos gadal o mieszaniu sie paliwa z gazem ( nie wiem czy to mozliwe ale ok ) .. Juz sam teraz nie wiem co robic w tym momencie .. A i tej klemy ani nic nie odlaczal .. Byc moze tak jak mowicie robi to roznice
a co to znaczy sonda ok? to że nie ma błędu sondy to wcale nie znaczy ze ok. wykres jest?przepływka sprawdzona? dolot szczelny?Żeby się bawić z gazem to benzyna musi być ogarnięta, bo tak to lipa będzie. Przecież w sekwencjach gaz się uczy od benzyny
Sonde sprawdzalem i na komputerze i na analizatorze spalin i bylo ok ... z tym to akurat jestem pewien ze jest ok . jedynie co to przeplywki nie sprawdzalem ..
Odlaczylem dzisiaj ten przeplywomierz i roznicy nie bylo,jedynie na wolnych obrotach troche falowal ... odlaczylem kleme i pojezdrze na samej benzynie i zobacze jak jest ..
Czyli przepływomierz padnięty.
Mam do was jeszcze jedno pytanie : Czemu gdy odlaczam przeplywomierz swieci sie kontrolka od wtryskiwaczy ? a gdy podlacze juz nie ?? ..