pytam bo wg. wskaźnika to u mnie świerzo po wymianie termostatu trzyma na 110 stopniach, ale skala jest większa więc teoretycznie nie ma problemu....
Printable View
110 to za dużo. Sprawdź faktyczną temperaturę FESem, bo wskaźnik może kłamać.
Co do pierwszego postu to możesz mieć zapowietrzony układ. Zwykle słychać wtedy bulgotanie po przegazowaniu, ale symptom pasuje.
110*C to stanowczo za dużo, zobacz czy nie masz zapowietrzonego układu(korek na chłodnicy)
wlasnie nic sie nie dzieje , nagrzewa sie pod 110 stopni i tak trzyma, ewentualnie na jalowym pusci w dol i td, musze fesem zerknac ocb, tak myslalem ze to za duzo ale uspokoilo mnie to ze dalej nie ciagnie tylko do 110
A wymieniales na oryginalny czy podrobke bo moze ci tylko czujnik temp oszukiwac
To ciekawe dokąd bedzie ci leciała w lecie? Pierwszy bieg wentylatora ci działa.
Tak, zaczyna mocniej grzać na wyższych obrotach (tak samo jak podczas jazdy).
Podejrzewałem właśnie pompę, ale nie chciałem sugerować. Dzięki za potwierdzenie.
Czy słaba wydajność pompy może powodować również słabsze działanie klimy? (w lecie miałem wrażenie, że klima mimo że sprawna, nie działa wydajnie).
I drugie pytanie - czy da się wymienić samą pompę w rozsądnych cenach?
Wymiana rozrządu (mechanik oszacował na 1200zł - 600 robocizna, 600 części) jest dla mnie kompletnie nieopłacalna z dwóch powodów: 1. rozrząd ma 40tys., 2. dostałem strzał w tył i auto raczej pójdzie do kasacji po zimie.
o matko.. 1200? w jtd sam wymieniałem i rozrząd z pompą 340zł, robocizna oczywiście 0. sama pompa 100-150zł max