ale jak kolega podłączył ecu to na kompie klima pokazała 0 bar. więc pewnie jest pusta.
Printable View
ale jak kolega podłączył ecu to na kompie klima pokazała 0 bar. więc pewnie jest pusta.
U mnie też pokazuje 0 bar a gaz jest.
mi tez się nie włacza klima, ale mechanik gadał ze to normalka przez zime bo wszystko zależy od temp na zewnątrz i poniżej jakieś tam temp już się nie załączy
Screenshot z instukcji 156, ale zasada działania klimatyzacji pewnie ta sama ;)
Załącznik 82521
No dobra, to w takim razie wstawiam samochód do ciepłego garażu i zobaczymy co będzie. Sprawdzę też ciśnienie i dam znać.
Jeżeli czynnika byłoby mało zapewne widziałbyś słynny komunikat Air conditioner faulty na ICS. Myślę, że u ciebie wszystko jest w porządku, tylko elektronika nie pozwala na start klimy
Odgrzewam temat, gdyż znów mam problem z klimą. Nabiłem ją z miesiąc temu u "nabijacza", zaskoczyła i działała przez 3 dni, a później przestała. Dziś pojechałem do fachowców polecanych przez znajomego. Okazało się, żę czynnika było bardzo mało, ale ciśnienie jeszcze w układzie było. Nabiłem (wyszło 180pln, gdyż razem z barwnikiem), ale po nabiciu okazało się, że kompresor nie daje ciśnienia. Tzn. daje, ale za małe, na wolnych obrotach po stronie niskiego ciśnienia jest 8bar a wysokiego 10bar, jak silnik ma wyższe obroty to jest lepiej. Gościu stwierdził, że może jeszcze ten kompresor wstać, ale nie koniecznie. No i tutaj pojawiają się 3 pytania:
1. czy ktoś z Was miał podobne doświadczenia?
2. Jaki jest mniej więcej koszt kompresora nówki/używki?
3. Może kojarzycie kto może mieć na sprzedaż 100% sprawny kompresor?
Ja właśnie tak miałem. Jakiś miesiąc temu wymieniałem. Nie ma szans żeby kompresor Ci się "polepszył" :) musisz wymienić. Koszt używki to od 100zł nawet do 200. Dobrze kupić "pewną" bo kompresor nie może leżeć "otwarty" dłużej niż kilka miesięcy. A najlepiej jakby od razu był zabezpieczony przed dostępem wilgoci. W bazarku są forumowicze z częściami. Popytaj.
- - - Updated - - -
Aha, ale i tak nie zmienia to postaci rzeczy że gdzieś Ci ucieka czynnik. I to szybko.
- - - Updated - - -
A i pamiętaj że możesz ściągnąć czynnik przed wymianą - nie wypuszczaj w eter :)