Możesz mieć sklejone styki przekaźnika wentylatora. Sprawdź jeszcze jaką temperaturę silnika odczytuje sterownik.
Printable View
Możesz mieć sklejone styki przekaźnika wentylatora. Sprawdź jeszcze jaką temperaturę silnika odczytuje sterownik.
po przejechaniu kilku km byla 90 a jak ostygł po jakiś 2 godzinach do 30 a mimo to jak włączyłem zapłon przy 30 to wentylator chodził od razu mimo ze skasowałem błąd to i tak wentylator chodzi po włączeniu autka
Czujnik temperatury cieczy chłodzącej masz dwuobwodowy. Jeden obwód podaje wskazania na zegary, a drugi do ECU. Wskazaniami na zegarach nie można się sugerować w takich przypadkach.
Edit:
Dodatkowe pytanie: masz u siebie dwa wentylatory na chłodnicy. Czy oba pracują jednocześnie i na którym biegu ?
po podłączeniu do kompa mi pokazywało taką temp. jak wyżej w poscie chodzi o to jaki może to być przekaźnik albo co sie stało bo czy silnik jest zimny czy ciepły cały czas chodzi wentylator i go chłodzi
@Majes nie odpowiedziałeś na moje pytanie.
To jeśli wentylatory chodzą dopiero po przekręceniu kluczyka to zdejmij wtyczkę z presostatu od klimy i zobacz czy staną.
gdzie jest ta wtyczka ? a co do wyjmowania to wyjołem przekaźnik ten pod nadkolem od strony kierowcy to przestał wentylator chodzić jak włorzyłem spowrotem to znowu sie włączył
szukaj na rurach klimy wkręconego w nie czujnika z odchodzącymi kablami. Wypnij z niego kostkę i zobacz czy wentylatory się wyłączą. Coś mi się kojarzy że jest to z prawej strony w okolicach osuszacza.
Ok i jezeli wypne i przestanie chodzic wentylator to co to oznacz
Że masz uszkodzony presostat i/lub problemy z ilością czynnika w układzie i/lub do wymiany osuszacz.
Ok sprawde i dam znać a jeżeli chodzi o te przekaźniki przy nadkolu od kierowcy to gdzie je można kupić