-
Nie no tryb awaryjny mi się też odpala w momencie zaistnienia błędu. Tylko się nie powtarza. Po 3-4 prawidłowych jazdach kontrolka znika. Przed zaślepieniem egr-a to tryb awaryjny w trasie był praktycznie non-stop.
- - - Updated - - -
Sprawdź szałek egr
-
EGR zaślepiony tak jak trzeba, tak już ją kupiłem. Czyszczony jakieś 4tys km temu. Ale w tygodniu chyba go sprawdzę jeszcze raz.
-
koledzy u mnie to samo/ blad z tego co pamietam "p0238" z tym, ze objaw ma miejsce w zakresie 4tys. w okolicach 200km/h (majac na mysli 6 bieg) co wymienic?:)
-
U mnie przyczyną podobnego zachowania był egr
-
nie jestem pewien bo egr zdjety(mapa) zaslepiony/
-
u mnie tez przyślepiony jest
-
ja mam podobnie - wywaliło MCSF, a po kilkudziesięciu kilometrach silnik zaczął dziwnie chodzić (gdy temperatura powietrza spadła z plus 6 we Wrocławiu do -1 w górach)- jak dodaje gazu to momentami tak jakby go telepało i coś przyduszało i auto o wiele gorzej się zbiera.... jakiś pomysł co mogę sam sprawdzić jeżeli mu nie przejdzie po całonocnym postoju? wszelkie sugestie mile widziane
-
-
w sumie czyściłem go ostatnio jakieś 6 tys km temu, więc to jutro sprawdzę, a jakieś jeszcze pomysły? bo jak sam nic nie znajdę to pewnie czeka mnie długi i kosztowny przestój w warsztacie :(
-
U mnie okazało się wtedy że oprócz egr-a słabo pompuje turbina i nie trybi przepływka. Mechanior wiertłem 1 coś rozwiercił(nie pokazał mi co) i auto odetchnęło pełną piersią :) Minął już rok i tamte objawy już nie wracają