To samo ja miałem jak ty też alfa jako pierwszy samochód i ten bananik na twarzy. ale dobra bo odbiegam od tematu.
Printable View
To samo ja miałem jak ty też alfa jako pierwszy samochód i ten bananik na twarzy. ale dobra bo odbiegam od tematu.
Proponuję najpierw przelutować przekaźnik kierunkowskazów U Mnie też nie działał jeden kierunek a drugi działał i awaryjne. Napewno nie zaszkodzi a może pomóc. Druga sprawa żeby zdemontować panel z zegarkiem to wyciągasz popielniczkę wgłębi Zobaczysz dwie śrubki krzyżakowe odkręcasz i ciągniesz do Siebie panel i wyskakuje z zatrzasków. Jeżeli Masz taki jak tu zresztą tu widać idealnie o co chodzi i te śrubki.
http://allegro.pl/alfa-145-panel-ste...962481271.html
Ok dzięki. Mówiąc przekaźnik masz na myśli przerywacz? Może głupie pytania ale gdzie znajduje się ten przekaźnik? chyba że mówisz o przerywaczu to wiem :P
Jak kolega wcześniej pisał odkręcasz śrubki, a płaskim śrubokrętem podważasz panel. Całość ładnie wyskakuje, testowane dzisiaj na belli:).
Załącznik 84450
mniej więcej w tym miejscu. Potem panel wypinasz z kostek elektrycznych i zatrzasków.
Roznie to nazywaja to jest to co pyka p wlaczeniu np awaryjnych znajduje sie nad bezpiecznikami bylo juz tu napisne. Musisz zdemontowac plastyki po lewej stronie kierownicy i element pod kierownica i tam jest pare przekaznikow a to jest taki wyskoki czarny.
Panowie mam problem! Dzisiaj zostawiłem samochód na podwórku z kluczykami w środku, wracając otwieram drzwi i zaczeły się heca! Uruchomił się alarm i najgorsze jest to że teraz nie mogę tego alarmu dezaktywować, do teraz nie było z tym problemu a dziś nagle klops! Najgorsze jest to że immobiliser zablokował auto i teraz ani rusz! Pomóżcie! :(:(:(
- - - Updated - - -
Wie ktoś co mogło się stać?
Było na forum podobne tematy np. ten. http://www.forum.alfaholicy.org/145_...ser_u1600.html pozdro
Tylko że u mnie nie świeci się CODE tzn jak włożę kluczyk przekręcę to zaświeci się na chwile i gaśnie (czyli dobrze rozpoznaje kluczyk ) ale jak daje kluczyk w pozycje do kręcenia rozrusznikiem nic się nie dzieje, alarm jest cały czas aktywny i nic nie mogę zrobić, nie mogę go wyłączyć :(
szukaj przyczyny w kostce od stacyjki pod obudową kolumny kierownicy, cos tam sie krzaczy(zwarcia)
A wiecie może jak wyłączyć alarm, bo na pilota nie reaguje :/